Wiersholm-partner Stephan Jervell representerer Norpalm.
Wiersholm-partner Stephan Jervell representerer Norpalm.

Saksøker SANDS-advokater - mener advokatregningen ble større enn lånet

Norpalm mener advokatfirmaet brøt god advokatskikk.

Publisert Sist oppdatert

Wiersholm-partner Stephan Jervell representerer palmeoljeprodusenten Norpalm som har gått til søksmål mot advokatfirmaet SANDS.

Produsenten hadde høsten 2018 behov for et kriselån på knappe 3,5 millioner kroner, og mener de ble forespeilet juridiske kostnader på i underkant av 250.000 kroner. Isteden endte regningen på nærmere seks millioner kroner hvorav rundt tre millioner kroner gikk til Sands. Om lag ti advokater skal ha vært involvert i saken, skriver Dagens Næringsliv.

Det var nettstedet Advokatwatch.no som først omtalte saken.

– Det lille foretaket skulle innhente et brolån på fire millioner og så ender de med en advokatregningen som er større enn det. Det er veldig sjelden man skal ta opp et lån og så blir advokatsalærene høyere enn lånet. Det har jeg aldri hørt om før, sier Jervell på vegne av Norpalm til DN.

De mener SANDS ikke har ivaretatt klientens interesse, og dermed har brutt god advokatskikk. SANDS påpeker overfor avisen at også engelske advokater har vært involvert.

– Vi gjorde en omfattende jobb som omfattet en rekke forhold. Det å si at det honoraret gjelder å hente inn et enkelt lånebeløp er en veldig grov forenkling, sier partner Stein Hegdal som representerer eget firma i saken, til DN.

Saken starter den 6. desember i Oslo tingrett, og er berammet over fire dager.

Powered by Labrador CMS