Redaktørforeningen blir partshjelper for VG når Rogstad-saken behandles i Høyesterett

Norsk Redaktørforening (NR) representeres ved Advokatforeningens leder Jon Wessel-Aas når anken tas opp til høyesterettsbehandling.

Dette ble kjent i et nyhetsbrev fra Norsk Redaktørforening fredag.

Det var Journalisten som først omtalte saken.

Advokatfirmaet Rogstad saksøkte VG i 2020, etter at avisen publiserte en rekke artikler med bilder av ansatte i firmaet som var hentet fra deres Facebook- og hjemmeside.

Rogstad mente bildebruken medførte brudd på flere bestemmelser i åndsverkloven, men tapte mot avisen både i tingretten og i lagmannsretten.

- Prinsipiell sak for redaktørstyrte medier

Nå som Høyesteretts ankeutvalg har besluttet å ta saken opp til behandling i siste instans, har altså NR erklært seg som partshjelper for VG.

– Søksmålet er et eksempel på at opphavsretten blir forsøkt brukt til å straffe eller stanse kritisk journalistikk. Derfor er dette en viktig prinsipiell sak for alle de redaktørstyrte mediene, skriver Redaktørforeningens generalsekretær Arne Jensen i nyhetsbrevet fredag.

Det er advokat Jon Wessel-Aas, som er leder av Advokatforeningen, som vil representere NR i høyesterettsbehandlingen. Schjødt-partner Halvard Helle representerer VG, mens Advokatfirmaet Rogstad representeres av advokat Andreas Galtung i Advokatfirmaet Galtung.

Powered by Labrador CMS