Sverre Tyrhaug, Morten Goller og Geir Sviggum.

Disse firmaene topper Prospera-undersøkelsen

Årets undersøkelse domineres av «de fem store». Totalt er det Thommessen som kommer best ut, tett etterfulgt av Wikborg Rein. Like bak følger Wiersholm, BAHR og Schjødt.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag kom resultatene av en av Norges største advokatrangeringer. I Prospera-undersøkelsen kårer de største kjøperne av juridiske tjenester landets beste forretningsadvokatfirma.

Årets undersøkelse domineres av «de fem store». Helt på topp i kategorien for «Overall Performance» ligger Thommessen, mens Wikborg Rein kommer på andreplass. På tredjeplass havner Wiersholm, og BAHR og Schjødt blir nummer fire og fem.

- Tusen takk til klientene våre og alle i Thommessen, for at vi for niende år på rad kåres til å ha bransjens beste juridiske kompetanse, sier managing partner Sverre Tyrhaug til Advokatbladet.

Tyrhaug mener det er en stor anerkjennelse at de største kjøperne av juridiske tjenester konkluderer med at Thommessen er Norges beste forretningsadvokatfirma i «Overall Performance»

- Så er det bare å stå på videre for å befeste bransjens beste arbeidsmiljø, vår lagspillerkultur, og en totalopplevelse for klientene som setter standarden, sier han.

- Usminket og ærlig tilbakemelding

Det er gledelig å utmerke seg i toppsjiktet på denne måten, sier styreleder i Wikborg Rein, Geir Sviggum.

- Vi fester stor lit til Prospera-undersøkelsen, og ser den som en usminket og ærlig tilbakemelding fra markedet. Vi er også tilfreds med at mange enkeltkategorier i undersøkelsen vitner om at vi evner å fremstå overfor klienter og samarbeidspartnere i tråd med våre verdier, sier han.

- Ikke minst gjelder det kategorien «One firm experience», der Wikborg Rein kommer klart best ut. Endelig noterer vi oss at totalscore for de ledende firmaene gjennomgående er meget høy. Dette vitner om sunn konkurranse i toppen av markedet og et felt med sterke konkurrenter som driver hverandre videre til å stadig forbedre og modernisere sine leveranser.

Wiersholm topper blant de største selskapene

I tillegg til intervjuer med flere hundre selskaper, ser undersøkelsen spesielt på på tilbakemeldingene fra de største klientene.

I årets undersøkelse er det 134 firmaer som årlig kjøper advokattjenester for mer enn sju millioner kroner.

I akkurat dette segmentet, er det Wiersholm som kommer best ut.

I likhet med Tyrhaug, er Wiersholm-MP Morten Goller godt fornøyd med årets plassering.

- Vi er glade for at klientene gjennom denne undersøkelsen fremhever kvaliteten på våre råd og tjenester. Å være klient hos Wiersholm skal gi verdi utover det forventede. Denne anerkjennelsen går til alle i firmaet, som sammen står på for at Wiersholm skal kunne tilby markedets beste juridiske bistand, sier han.

Disse firmaene topper kåringen blant de største klientene:

Plassering Firma Score
1Wiersholm4,59
2Thommessen4,58
3BAHR4,53
4Wikborg Rein4,52
5Schjødt4,31

Kilde: Prospera

Todelt undersøkelse med over 300 respondenter

Prospera er en uavhengig undersøkelse som gjennomføres av Kantar, hvor over 320 selskaper bidrar i vurderingen av advokatfirmaene.

Alle selskapene som blir intervjuet, kjøper juridiske tjenester for minst to millioner kroner i året.

Undersøkelsen består av to deler. I den første evalueres firmaene etter kriterier som blant annet klientforståelse, prosjektledelse, service og tilgjengelighet. I den andre delen er det den juridiske kompetansen innenfor ulike fagområder som blir vurdert.

Det kåres en egen vinner av «best legal competence - all legal areas». Også her er det Thommessen som havner øverst.

Powered by Labrador CMS