Morten Goller har grunn til å feire etter den siste Prospera-kåringen. Her fra Finansavisens advokatundersøkelse i februar 2020.

Wiersholm tar seieren i ny advokat-kåring

Et stort børs-trykk bidro til resultater for Morten Goller & Co. Nå har klientene kåret firmaet til landets fremste i Prospera-undersøkelsen.

Publisert Sist oppdatert

Årets Prospera-undersøkelse viser at Wiersholm rangeres som landets fremste advokatfirma. Prospera-undersøkelsen er en årlig uavhengig rangering som gjennomføres av analysebyrået Kantar Sifo.

- Dette er en god tilbakemelding fra markedet til alle advokatene og ansatte i Wiersholm, som året rundt står på for klientene våre og for hverandre. De fortjener denne anerkjennelsen. Vi står sterkt som firma, og resultatene fra undersøkelsen viser at vi holder bransjens høyeste nivå på de egenskapene klientene er mest opptatt av. Dette er en hyggelig attest fra norsk næringsliv, sier managing partner Morten Goller til Advokatbladet.

På plassene etter Wiersholm følger Thommessen og Wikborg Rein, som delte førsteplassen i fjor. Schjødt på fjerdeplass går én plass opp fra i fjor, mens BAHR havner på en femteplass, to plasser ned fra 2020.

- Skuffet over annenplass

Undersøkelsen gir innsikt i hvordan de største næringslivaktørene i Norge vurderer norske forretningsadvokatfirmaer på en rekke punkter.

Overfor Dagens Næringsliv, som også har omtalt saken, erkjenner Thommessens managing partner, Sverre Tyrhaug, at han er skuffet over å ha mistet førsteplassen.

– Jeg er skuffet over en annenplass, men vi får levere bedre dette året. Det har vært et ekstremt hektisk år, og til tider har vi kanskje ikke vært nok til stede for alle potensielle klienter, sier Tyrhaug til DN.

Thommessen beholder fjorårets førsteplass som landets fremste advokatfirma innen kategorien «Best Legal Competence».

Av børsnoterte selskap på Euronext Growth har Wiersholm bistått omtrent halvparten.

Ferdighetene mest verdsatt

I Prospera-undersøkelsen vurderer klientene advokatfirmaene på en rekke punkter på en skala fra 1 til 5. Generelt er det advokatenes ferdigheter klientene rangerer som viktigst, mens firmaenes spesialkompetanse følger like etter. På disse punktene rangeres Wiersholm som nummer én og to.

I kategorien «juridiske råd», som klientene mener er tredje viktigst, går Wiersholm opp fra en femte til førsteplass. I kategorien «prising» rangeres firmaet derimot på en tolvteplass.

Årets undersøkelse omfatter intervjuer med 333 virksomheter som kjøper juridiske tjenester for minimum 1,5 mill. kroner i året.

Powered by Labrador CMS