Oddbjørn Slinning ble tidligere i år managing partner i SANDS. Nå har han fått flere nye kolleger.
Oddbjørn Slinning ble tidligere i år managing partner i SANDS. Nå har han fått flere nye kolleger.

SANDS henter advokater fra Hamburg, København og San Francisco

Mens en Schjødt-partner er blitt professor ved Nordisk institutt for sjørett, har flere advokater med internasjonal erfaring nylig startet i SANDS. - Vi opplever at de utfordrer oss på hvordan vi driver vår virksomhet, og kommer inn med mange kreative innspill, sier managing partner Oddbjørn Slinning.

Publisert Sist oppdatert

SANDS har hentet inn totalt fire nye advokater til deres kontorer i Oslo og Trondheim.

Mariana Chapei er ny advokat i SANDS i Oslo.
Mariana Chapei er ny advokat i SANDS i Oslo.

Advokat Mariana Chapei har nylig begynt i SANDS i Oslo. Hun er opprinnelig fra Brasil, men har i flere år jobbet som advokat i Silicon Valley.

- Mariana har ti års erfaring fra ulike teknologiselskaper, deriblant PayPal, og har New York-bevilling. Hun møtte en mann fra Åndalsnes, og vi er glade for at hun starter hos oss, sier managing partner Oddbjørn Slinning til Advokatbladet.

Advokat Friedrish-Maximilian Høines Scriba går fra Hanseatisches Oberlandesgericht i Hamburg, og starter ved samme SANDS-kontor.

- Max var praktikant hos oss i fjor, og er en flott fyr med masse drive som vi ønsket å beholde. Han er tysk, og har nå en EØS-bevilling han jobber under, sier Slinning.

Også advokatfullmektig Henriette Anne Flagstad Wiker har meldt sin ankomst ved samme kontor.

To nye i Trondheim

Tyske Friedrich-Maximilian Høines Scriba startet nylig i SANDS.
Tyske Friedrich-Maximilian Høines Scriba startet nylig i SANDS.

Advokat Jacob Lindberg Andersen har sluttet i Plesner Advokatfirma i København og begynt som advokat i SANDS i Trondheim.

- Vi har et godt samarbeid med Plesner, og da han skulle flytte til Trondheim fikk vi han anbefalt fra dem.

Slinning er glad for å få inn advokater i staben med et litt annerledes blikk på verden enn de som har gått sammen ved Universitetet i Oslo.

- De internasjonale advokatene har et litt annet perspektiv på ting, og en litt annen måte å jobbe på. Vi opplever at de utfordrer oss på hvordan vi driver vår virksomhet. De kommer inn med mange kreative innspill - og ikke minst bidrar de til et bredere mangfold i arbeidsmiljøet, sier Slinning.

Han trekker frem viktigheten av firmaets britiske partner Guy Leonard som er kvalifisert som engelsk solicitor og registrert som EØS-advokat.

- Det hjelper nok i rekrutteringen når de ser at vi har en partner uten norsk bakgrunn. Vi tror vi blir et smartere og morsommere sted av å jobbe med advokater med internasjonal bakgrunn, sier Slinning, som legger til at firmaet har flere nye advokater på vei inn i Bergen og Oslo.

Tilbake i Norge

Ved SANDS-kontoret i Trondheim har også advokatfullmektig Jonas Tollefsen startet etter å ha meldt overgang fra Rekve, Pleym & Co i Tromsø.

Også Elden henter inn en advokat med internasjonal erfaring. Tormod Tingstad, blir partner i selskapet fra august, melder Advokatwatch.dk. Han kommer fra stillingen som advokat i Gorrissen Federspiel i København.

Tingstad var compliance-ansvarlig i Yara som ble gjenstand for norgeshistoriens største korrupsjonsetterforskning for noen år siden. Tingstad har tidligere fortalt sin historie i Dagens Næringsliv.

Inn og ut i Schjødt

I Arntzen de Besche har Erlend Haaskjold sluttet, og tiltrådt som partner i Schjødt.

Der har Amund Bjøranger Tørum på sin side sluttet som partner, og begynt som professor ved Nordisk Institutt for Sjørett i Oslo.

Thommessen melder i en oppdatering på Instagram at de det siste året har kunnet ønske hele 57 nye kolleger velkommen til firmaet. Flere av advokatene arbeider i Stavanger, der firmaet har rustet opp satsningen.

Powered by Labrador CMS