PARTNER-SKOLEN

– Vi jobber mange timer, men det er ikke nødvendigvis dét som er nøkkelen for å bli partner. Man må få klienten til å forstå verdien av det man gjør – slik at de kommer tilbake.
– Vi jobber mange timer, men det er ikke nødvendigvis dét som er nøkkelen for å bli partner. Man må få klienten til å forstå verdien av det man gjør – slik at de kommer tilbake.

Hun ble partner i ekspressfart

Du trenger ikke nødvendigvis å jobbe deg fra bunnen og opp i samme firma, mener advokat Ingrid Sævold Moe. Ved nyttår ble hun partner i Bergens-firmaet Harris – bare halvannet år etter at hun startet der som fullmektig.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg søkte faktisk ikke på en eneste fullmektigstilling da jeg var ferdig på jussen. Som jusstudent merket jeg at jeg likte fast eiendom, men dessverre var det få spesialiseringsmuligheter på dette fagområdet i Bergen, så jeg tok valgfagene entrepriserett og boligrett i Oslo, sier Ingrid Sævold Moe.

Hennes første jobb var i Plan- og bygningsetaten i Bergen.

– For meg var dette drømmejobben, her kunne jeg lære om fast eiendom på en måte som jeg ikke hadde hatt tilgang til på jusstudiet. Der lærte jeg fagfeltet godt fra innsiden, uten faktureringskrav - og jeg merket raskt at jeg trivdes godt med det.

Deretter gikk turen til Sweco der hun fikk tett samarbeid med arkitekter, entreprenører og tekniske ingeniører i sin rolle som ansvarlig søker og rådgiver for eiendomsutvikling

– I den jobben fikk jeg en tett dialog med arkitekter, entreprenører og tekniske ingeniører, og en bredere forståelse for hvordan bygg konstrueres. Jeg opplever at det at jeg har teknisk forståelse gir meg en fordel nå. Når jeg nå kan stille presise spørsmål rundt detaljer rundt tekniske løsninger, opplever jeg stor respekt fra bransjen. Tverrfaglig innsikt i tillegg til jussen er en god kombinasjon, sier Moe.

Headhuntet

Etter halvannet år som advokatfullmektig i Hammervoll Pind ble hun overbevist av managing partner Olav Pedersen om å bytte over til Harris. Moe kom til Harris som fullmektig høsten 2019 og ble senioradvokat 1.januar i fjor – en måned etter hun fikk bevilling.

Bare ett år senere, 1. januar i år, ble hun opptatt som partner.

– Jeg setter stor pris på muligheten som har åpnet seg på kort tid i firmaet. Dette viser at erfaring fra utsiden kan bli sett som et godt supplement til et partnerskap. Derfor vil jeg absolutt snakke varmt om at det finnes alternative veier til partner. Du trenger ikke nødvendigvis å jobbe deg fra bunnen og opp i samme firma.

Moe mener det er lurt å si tidlig at man er ambisiøs. Hva er så hennes råd til dem som drømmer om å bli partner raskt?

– Da jeg begynte som advokatfullmektig oppdaget jeg at jeg trivdes godt i rollen, og det utviklet seg raskt et ønske om å sikte mot en partnerrolle. Jeg var tydelig om dette overfor min arbeidsgiver, noe jeg tror var viktig for at dette har gått så raskt. Harris er en arbeidsgiver som ønsker å satse på talentene, og er flinke til å utvikle dem. Ettersom jeg ga beskjed, kan det nok hende at jeg fikk oppgaver der jeg ble testet om jeg var egnet på et tidligere tidspunkt enn jeg ellers ville fått, påpeker Moe.

Hun vektlegger også viktigheten av å være positiv, engasjert, interessert i kundens behov - samt å være synlig i offentligheten og overfor klientene.

– Må skille deg ut

Harris advokatfirma

  • Landets største advokatfirma med hovedkontor utenfor Oslo
  • Satser både på bedriftsmarkedet og privatmarkedet
  • Slo seg sammen med Dalheim Rasmussen ved nyttår
  • Har nå over femti advokater, deriblant 21 partnere og totalt cirka 75 ansatte.
  • Omsatte for 109 millioner kroner i 2020.

– Selvfølgelig dyrker vi faget i bunn, men samtidig driver vi butikk. For å bli partner må du forstå den kombinasjonen. I tillegg må du være god på det du gjør, og skille deg litt ut fra de andre. Jeg er alltid på jakt etter å bli bedre, og å plukke opp ting og engasjere meg på ting fra andre fagfelt, eksempelvis fra podkaster, sier Moe.

Også markedsføring på sosiale medier som LinkedIn er en god idé, mener hun.

– Det er lurt å være synlig ved å holde innlegg på konferanser og større tilstelninger innenfor ditt fagfelt og ved å skrive kronikker i media. Da bygger du et navn, og folk blir kjent med hvem du er, selv om de ikke nødvendigvis der og da har et oppdrag. Det er så mange om beinet nå. Man må være synlig for at folk skal vite at du er der, sier Moe, som selv skrevet flere innlegg i forbindelse med strandsonesaker i Bergen.

Hun er også medlem i Advokatforeningens lovutvalg for bygningsrett og reguleringsrett.

– Jeg legger mye tid i jobben, men jeg ser på den nesten litt som en hobby også, siden jeg synes det er så kjekt. Når jobben blir en del av deg og du brenner for faget, vil klientene merke det, sier Moe.

Powered by Labrador CMS