Stray Vyrje satser på arbeidsrett, idrettsjus og immaterielle rettigheter, og har rekruttert Arve Due Lund.
Stray Vyrje satser på arbeidsrett, idrettsjus og immaterielle rettigheter, og har rekruttert Arve Due Lund.

Arve Due Lund (68) ny partner i Stray Vyrje

Arbeidsrettseksperten har vært både bussjåfør, ungdomsskolelærer og tunnelarbeider. - Den typen yrkeserfaring jeg har fått, har vært med på å skape en dypere forståelse for ulike yrkesgrupper og utfordringer, sier han selv.

Publisert

Arve Due Lund var tidligere partner og advokat i Advokatfirmaet Storeng, Beck & Due Lund, som han var med på å etablere i 1988.

Lund tilrådte som partner i Stay Vyrje i Oslo den 1. juni i år, og som partner i selskapet vil han i all hovedsak bistå private og næringsdrivende, kommuner, statlige virksomheter og fagforeninger.

-Hovedårsaken til at jeg skiftet beite i en alder av 68 år, er at jeg ønsket å gjøre noe annerledes, noe nytt. Kompetansen i Stray Vyrje er litt annerledes enn der jeg var, mer variert. Her vil det være lettere å tenke nytt. Dette opplever jeg som en fin mulighet for faglig utvikling, sier han selv til Advokatbladet.

Selv om Lund mener det er lite formålstjenlig å snakke om fortid, ser han tilbake på tiden i Advokatfirmaet Storeng, Beck & Due Lund med glede.

-Jeg vil si takk til meg selv, og de mange flinke kollegaene jeg hadde i firmaet. I løpet av min tid i selskapet utviklet vi oss svært mye, og det var veldig moro å være med i pionertiden, forteller han.

Tror erfaringen har gitt ham fordeler

Lund tok i gang med arbeidet som advokat i 1986, og er blant annet blitt rangert som «anbefalt arbeidsrettekspert» i advokatundersøkelser foretatt av Legal 500 og Chambers Europe.

Med over 36 år erfaring har han opparbeidet seg særlig kunnskap om individuell og kollektiv arbeidsrett, samt omstillingsprosesser og varslingssaker.

Den omfattende kunnskapen om arbeidslivet er ikke noe Lund utelukkende har opparbeidet seg gjennom virket som advokat. Han har i stor utstrekning fått prøvd seg på andre områder av arbeidslivet. Blant annet har han tidligere arbeidet som tunnelarbeider, ungdomsskolelærer, rektor, bussjåfør og konsulent.

- Den typen yrkeserfaring jeg har fått, har vært med på å skape en dypere forståelse for ulike yrkesgrupper og utfordringer. Dette tror jeg man savner man litt når man ser de superflinke, nyutdannede advokatene. Disse har kanskje bare sett universitetet og de fine advokatfirmaene. Jeg tror min erfaring har gitt meg en betydelig fordel, reflekterer han.

Arbeidsrett, idrettsjus og immaterielle rettigheter

- Vi er takknemlige for og stolte over at en kapasitet som Arve har valgt å fortsette karrieren sin hos oss. Advokatfirmaet er i utvikling og vi har brukt tiden under pandemien til å klargjøre for vekst. Arve vil med sin erfaring og kompetanse være en viktig ressurs i dette arbeidet, sier CEO Martin Norløff Twist i en pressemelding.

Arve Due Lund.
Arve Due Lund.

Advokat og styreleder Mangus Stray Vyrje er også godt fornøyd med tilveksten.

- Med Arves ankomst tydeliggjøres vår satsing på arbeidsrett, sport og immaterielle rettigheter. Vi har tatt oss god tid i prosessen med å finne vår nye partner og er svært fornøyd med utfallet. Arve vil tilføre oss kompetanse, klienter og entusiasme i den videre utviklingen av selskapet, heter det i pressemeldingen.

Advokatfirmaet Stray Vyrje & Co ble stiftet i 1996, og består i dag av fem partnere. Selskapet bistår næringsdrivende, organisasjoner og private innenfor et bredt spekter av områder. Selskapet har bred erfaring med forretningsjus og privatrett, sport og immaterielle rettigheter.

- Samme følelsen som for 38 år siden

I samtale med Advokatbladet på sin første arbeidsdag i ny jobb, forteller Lund at han ser frem til å få prøve seg på noe nytt.

-Jeg har litt av den samme følelsen som da jeg begynte for 38 år siden. Jeg merker allerede at dette kommer til å bli morsomt og spennende; jeg ser med en gang at det er veldig mange flinke og dyktige folk her, sier han.

Advokaten er også medforfatter på en rekke lærebøker i arbeidsrett.

I 2020 ble den 5. utgaven av «Arbeidslivets spilleregler» gitt ut, og boken gir en vidtfavnende fremstilling av problemstillinger innen arbeidsretten. Lund har også vært med på å skrive boken «Arbeidsrett», som i 2018 kom ut i sin 11. utgave.

Powered by Labrador CMS