Torje Sunde.

JOBBSKIFTE

Etter 12 år hos Regjeringsadvokaten, blir han partner i Wikborg Rein

Torje Sunde skal lede selskapets satsing på anskaffelser, statsstøtte og generell EØS-rett. – Jeg håper jeg kan bidra med verdifull kunnskap, lang erfaring, samt gode og praktiske råd selv i kompliserte saker, sier han.

Publisert Sist oppdatert

Det har gått tolv år siden Torje Sunde hadde sin første rettssak for Regjeringsadvokaten. En kar hadde vært på ulovlig jakt og mistet deretter våpenkortet sitt.

Nær 200 rettssaker senere, inkludert 15 saker for EFTA-domstolen, tre saker for EU-domstolen og sju saker for Høyesterett, er han klar for nye utfordringer. I midten av august trer han inne i partnerskapet til Wikborg Rein, hvor han skal lede selskapets satsing på anskaffelser, statsstøtte og generell EØS-rett.

– Dette er en situasjon hvor man både er trist og glad. Trist for å forlate et fantastisk godt miljø, men samtidig glad for å bli en del av et annet fantastisk miljø. Jeg gleder meg til å ta fatt på nye utfordringer og nye saker, og til å møte nye kolleger og klienter, sier Sunde.

Mangfoldig EØS-rett

Sundes karriere startet riktignok ikke hos Regjeringsadvokaten. Etter å ha tatt jussen i Oslo og en LLM i Tyskland, reiste han til Brüssel for arbeide for EFTAs overvåkningsorgan, ESA.

– Det var gjennom studiet i Tyskland og tiden i Brüssel at jeg ble godt kjent med EØS-retten og oppdaget hvor mangfoldig den kan være. Det er et spennende og morsomt område å jobbe med, særlig hvis man er interessert i språk og kultur. I tillegg er det en regelverksutvikling som har en helt annen dimensjon enn norsk lovgivning, forteller Sunde.

Etter ett år i Belgia, ble han dommerfullmektig i Nordhordaland tingrett. Deretter gitt turen til lovavdelingen i Justis- og beredskapsdepartementet. Her ble han i tre år. For første gang skal han nå arbeide for et firma i det private advokatmarkedet.

– Torje har bred erfaring og spisset kompetanse etter flere år hos Regjeringsadvokaten og ved lovavdelingen Justisdepartementet. Vi er svært begeistret over å ha rekruttert ham til Wikborg Rein, og ser frem til at han skal lede vårt arbeid innen EØS-rett, statsstøtte og anskaffelsesrett, sier managing partner Finn Bjørnstad.

Nye perspektiver

Nå gleder Torje Sunde seg til å prøve noe nytt.

– Samtidig med at jeg går inn i EØS-teamet, skal jeg bli en del av Wikborg Reins tvistesatsing. Det er en spennende mulighet. En annen stor fordel med jobbskiftet, er at jeg kjenner mange med bakgrunn fra Regjeringsadvokaten i selskapet, og vet at firmaet består av dyktige og hyggelige folk.

Etter tolv år som statens advokat, ser Sunde også frem til å jobbe med andre klienter og ut fra andre perspektiver.

– Fordelen ved å være i et stort firma, er i tillegg at man kan tilby tjenester langs hele spekteret. Skal vi eksempelvis jobbe med en sak om statsstøtte, kan vi enkelt koble på spesialister innenfor kontrakt, avgift og skatt, sier han.

– Jeg håper jeg kan bidra med verdifull kunnskap om EØS-rett, lang erfaring, samt gode og praktiske råd selv i kompliserte saker.

Powered by Labrador CMS