Brynjar Østgård er partner i Advokatfirmaet Østgård.

Nå er dette advokatfirmaet størst i Nord-Norge

Advokatfirmaet Østgård DA økte omsetningen til 21,5 millioner kroner i 2019.

Publisert Sist oppdatert

Tromsø-baserte Østgård DA rundet av fjoråret med et overskudd før skatt på over åtte millioner kroner. Dermed kan firmaet ikke bare skilte med å ha økt omsetningen til 21,5 millioner kroner - de er nå også det største nordnorsk-eide advokatfirmaet, melder avisen Nord24 (krever innlogging).

Norges største advokatfirmaer Omsetning (i mill.) Endring (i %)
1. Schjødt108823,9
2. Wikborg Rein10777,2
3. Thommessen9767,3
4. Wiersholm8539,8
5. BAHR7700,4
6. EY Tax6051,2
7. Simonsen Vogt Wiig5793
8. SANDS5324,9
9. PWC5266
10. Deloitte494-0,2

KILDE: Rett24

Østgård passerte både Rekve, Pleym & Co, og advokatfirmaet Angell i Bodø, som de siste årene har byttet på å ligge på topp.

På oversikten over landets største advokatfirmaer i fjor endte Schjødt helt øverst, med en omsetning på nesten 1,1 milliarder kroner. Det tilsvarer en vekst på 23,9 prosent, noe som delvis skyldes fusjonen med Michelet & Co. den 1. januar 2019.

I et nasjonalt perspektiv, var Rekve, Pleym & Co. inne på 100. plass over landets største advokatvirksomheter, ifølge en oversikt i Finansavisen i fjor.

- Vi har ikke hatt en bevisst vekststrategi, men vi har arbeidet mange og lange dager, og vært heldige med å ha en god oppdragsmengde med betalbare saker, sier Brynjar Østgård til Advokatbladet.

- Godt arbeidsmiljø

Høsten 2018 hentet firmaet inn en ny partner, og en ny advokat. Staben teller nå fire partnere, tre ansatte advokater og én fullmektig, i tillegg til to administrativt ansatte.

- Jeg opplever at vi har et godt arbeidsmiljø, med en god stemning på kontoret der de ansatte kan konsentrere seg om arbeidet sitt. Vi føler oss privilegerte ettersom vår oppdragsmengde ikke er påvirket av korona-situasjonen, sier Østgård.

I disse dager har firmaet gjort noen utskiftninger med tre nye advokater inn mens to har gått ut. Ved nyttår ble Østgårds avdelingskontor i Oslo, der Brynjar selv arbeidet, lagt ned, ettersom han i 2019 flyttet tilbake til sin hjemby Tromsø.

- De fleste klientene våre har en tilknytning til Nord-Norge, så sånn sett har det ikke påvirket oss nevneverdig, sier Østgård.

Advokatfirmaet arbeider primært med små og mellomstore bedrifter, i tillegg til å håndtere konkurssaker, havnesaker og dødsbo for det offentlige.

Går godt i nord

Blant de øvrige advokatfirmaene i nord, er det Justitia som har tatt ut mest i utbytte de siste to årene - til sammen rundt fem millioner kroner, ifølge Nord24.

Ser man bort fra koronapandemien som for flere advokatforetak førte til omsetningsfall, har det også gått godt for advokatfirmaet Rønning-Hansen. I fjor lå omsetning på 14 millioner kroner med et overskudd på fire millioner kronre.

Da Østgård toppet pallen, rykket advokatfirmaet Rekve, Pleym & co ned til å bli det nest største nordnorsk-eide firmaet med en omsetning på rundt 21 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS