Geir Sviggum, managing partner i Wikborg Rein.

Wikborg Rein har passert halvannen milliard i omsetning

- Til tross for krevende og alvorlige tider både i Norge og internasjonalt, opplever vi generelt en sterk etterspørselsvekst etter våre tjenester, sier managing partner Geir Sviggum.

Publisert

Regnskapstallene for 2023 begynner å komme på plass og for Wikborg Rein viser de  bare grønne piler for fjoråret. 

Landets tredje største advokatfirma vokste med over elleve prosent i fjor og endte med en totalomsetning på 1,549 milliarder kroner.

Wikborg Rein har også hatt en god start på inneværende år. Resultatet for januar 2024 endte om lag 15 prosent høyere enn januar 2023.

- Til tross for krevende og alvorlige tider både i Norge og internasjonalt, opplever vi generelt en sterk etterspørselsvekst etter våre tjenester. Som firma har vi gjennomført et generasjonsskifte, og har et ungt mannskap med forbausende sterk markedsposisjon i et stadig økende antall fagfelt. Vi er derfor optimistiske også for 2024, og har den sterkeste starten på året noensinne, sier managing partner Geir Sviggum. 

Corporate-vekst på 20 prosent

Innenfor corporate-markedet opplevde Wikborg Rein høy aktivitet i fjor. 

- Særlig gledelig er dette med tanke på at transaksjonsmarkedet generelt har vært det svakeste vi har sett på mange år. Bemerkelsesverdig nok har vi sett en vekst på hele tjue prosent i vår corporate-gruppe isolert sett, forteller Sviggum. 

Enkelte av sakene er svært store, slik som Adevinta-transaksjonen.

- Dette var eksempel på en såkalt public to private-transaksjon, der et børsnotert selskap kjøpes opp og tas av børs. I denne type transaksjoner har firmaet etablert en meget sterk posisjon. Men også innenfor private equity-transaksjoner generelt er firmaet godt posisjonert, samt innenfor såkalte infrastrukturtransaksjoner. Her er Fjord 1-transaksjonen er et av mange eksempler.

- Ser man videre på corporate-segmentet har det også vært svært aktivt innenfor det såkalte bond-markedet, altså obligasjonslån, og vi har hatt flere store restruktureringssaker, der Solstad-saken har vært mye profilert i pressen.

Fem av de mest aktive transaksjonsadvokatene i Norge i 2023 var partnere i Wikborg Rein

Rank Advisor Current Level Type Current House Value (EUR M) No. Of deals
1Sigurd OpedalLevel 1CorporateWikborg Rein62925
2Ole Henrik WilleLevel 1Corporate, FinanceWikborg Rein2,15619
3Lars Erik LienLevel 1CorporateWikborg Rein3418
4Arild Støren FrickLevel 1Corporate, FinanceWikborg Rein1,00113
5Christian Grüner SagstadLevel 1CorporateThommessen8413
6Per Anders SæhleLevel 1Corporate, FinanceWikborg Rein16,71412
7Christian FennerLevel 1CorporateDLA Piper012
8Thom Erik BorgenLevel 1CorporateSimonsen Vogt Wiig410
9Sverre SandvikLevel 1Corporate, FinanceWiersholm16,8859
10Lars Gunnar AasLevel 1CorporateCLP309
11Andreas VikLevel 1CorporateHaavind269
12Trygve NilssenLevel 1CorporateSchjødt229

KILDE: MergerMarkets

Topprangert på compliance og tvisteløsning

Innenfor tvisteløsning er Wikborg Rein blant landets høyest rangerte miljøer. Nylig ble firmaet, sammen med Wiersholm, kåret til BAND 1 i Chambers Global for nettopp dette. 

- Vi ser meget høy aktivitet både innenfor rent norskrettslige tvister, samt innenfor internasjonal voldgift. En rekke slike saker er svært store og sysselsetter advokater i tett samarbeid på tvers av våre kontorer i Norge, London og Asia, sier Sviggum. 

Også på compliance-feltet har Wikborg Rein markert seg. Sviggum viser til at firmaet har den eneste compliance-avdelingen i Norge som er topprangert både i Chambers og Legal 500. 

- Innenfor det vide compliance-feltet har vi tatt en svært sentral rolle innenfor en rekke undersegmenter. Et godt eksempel er sanksjoner, eksportkontroll og hvitvasking, der vår aktivitet har vært omfattende både for tradisjonelle Wikborg Rein-klienter og for selskaper som normalt arbeider med andre advokatfirma, sier han. 

Fremover skal virksomheten satse enda mer på teknologi.

- Vi ser også en sterk økning innenfor teknologi- og datarelaterte fagfelt, og er i prosess med å bygge ut vår praksis innenfor disse fagfeltene.

Her kan du få oversikt over hvordan det gikk med landets 25 største advokater i 2022!

Powered by Labrador CMS