Mannheimer Swartling har til nå hatt omfattende virksomhet i Moskva. Det blir det nå en slutt på.

Nordens største advokatfirma forlater Russland

Mannheimer Swartling har sendt hjem alle utenlandske medarbeidere fra sitt Moskva-kontor, og aksepterer ikke lenger oppdrag fra russiske klienter på noen av sine kontorer.

Publisert

Etter at Russland startet angrepet i Ukraina har det svenske advokatfirmaet Mannheimer Swartling besluttet å stanse sin virksomhet i Russland med umiddelbar virkning.

Nå vurderer firmaet hvordan de kan forlate det russiske markedet på en ryddig måte og med tilbørlig forsiktighet overfor sine skandinaviske kunder og russiske kolleger, opplyser de i en melding i sosiale medier og på sine nettsider.

- Vi aksepterer ikke noe arbeid for russiske klienter på noen av våre kontorer. Fra denne uken har våre svenske advokater som har vært basert i Moskva blitt flyttet, og vi vil ta alle skritt for å sikre at våre russiske kolleger blir tatt vare på og får den hjelpen de trenger, skriver advokatfirmaet på LinkedIn.

Firmaet hadde inntil krigen brøt ut i Ukraina et tjuetalls medarbeidere ved sitt Moskva-kontor.

- Har ikke fungert

Mannheimer Swartling poengterer at rettssikkerhet har vært en eksepsjonell måte å binde økonomier sammen på, og stabilisere forholdet mellom ulike nasjoner.

- Vi vil alltid være optimistiske til at rettferdighet og internasjonal handel er bedre tjent med en internasjonal tilstedeværelse, fremfor isolasjon. Den siste uken har på tragisk vis vist oss at integreringen av økonomier, og de gjensidige båndene som skapes av handel - ikke har fungert for å sikre fred, skriver firmaet, og avslutter med et tydelig standpunkt med støtte til Ukraina.

Mannheimer Swartling var i 2021 Nordens største advokatfirma målt i omsetning og hadde inntekter på over 1,4 milliarder kroner.

Firmaet har over 600 medarbeidere, deriblant 460 jurister fordelt på kontorene i Stockholm, Göteborg, Malmö, New York, Singapore og Brüssel.

Manneheimer Swartlings innlegg på LinkedIn har i skrivende stund nesten 2000 likes, og over femti kommentarer.

Powered by Labrador CMS