Torstein Bae tar fatt på helt andre oppgaver rett over påske.

Nå har han fått ny jobb!

- Jeg ser frem til å jobbe med noe jeg virkelig er engasjert i, sier Torstein Bae, som nå forlater advokatbransjen.

Publisert Sist oppdatert

I januar ble det klart at Torstein Bae slutter i jobben som managing partner i Legalis, advokatfirmaet han har vært sentral i, og bidratt til å bygge opp de siste årene.

Bae var også konsernsjef i Alt Legalt, og profilert sjakk-kommentator på NRK.

Nå er det klart at han 6. april starter som leder av Flyktninghjelpens avdeling for internrevisjon.

Der skal han sørge for kvalitetssikring av organisasjonens arbeid, slik at den mest mulig effektivt kan gi god og nødvendig hjelp til millioner av mennesker på flukt fra krig og konflikt.

- Svært glad

– Flyktninghjelpen er et fyrtårn for Norge i verden, og gir avgjørende hjelp til mange millioner mennesker på flukt hvert år. Jeg er svært glad for muligheten til å bidra i dette arbeidet, forteller Bae.

Han har et bredt engasjement for flyktninger, og har tidligere ledet fagutvalg for flyktning- og humanitærrett i Den internasjonale juristkommisjon avdeling Norge (ICJ-Norge), og stått bak «Sjakk for flyktninger og alle andre».

Beholder bevillingen

- Hvordan ser du på det å forlate advokatbransjen?

- Isolert sett har bransjen mange fine sider, og det er mange advokater som jobber idealistisk for klienter. Samtidig er det å drive et firma nødt til å være business - og ikke idealisme. Jeg ser frem til å jobbe med noe jeg virkelig er engasjert i, sier Bae.

Han beholder advokatbevillingen.

- Oppgaven er knyttet til compliance, og å bidra til trygghet og organisasjonsutvikling, og samtidig sørge for at vi etterlever regelverket, sier Bae, som også tar sikte på å fortsette som NRK-ekspert.

- Neste VM er i november, så det er uansett en stund til, påpeker Bae.

Powered by Labrador CMS