Monica Mæland har bakgrunn som næringsminister, kommunal- og moderniseringsminister og justisminister.
Monica Mæland har bakgrunn som næringsminister, kommunal- og moderniseringsminister og justisminister.

JOBBSKIFTE

Monica Mæland forlater Schjødt

Den tidligere justisministeren har fått jobben som administrerende direktør for Bergen Næringsråd etter et kort opphold i advokat-yrket.

Publisert Sist oppdatert

I dag meldte Bergens Tidende at Monica Mæland tar over stillingen etter Marit Warncke, som har innehatt lederrollen i over 15 år. Sistnevnte ble nylig nominert som Høyres ordførerkandidat for neste års valg.

For omtrent ett år siden mistet Mæland justisministerposten da Høyre tapte stortingsvalget. Etter 22 år i politikken, der hun blant annet var statsråd under hele Solberg-regjeringen, bestemte hun seg for å returnere til advokat-yrket.

Et halvt år i advokatbransjen

Det gikk kun to dager fra valgtapet, til hun fikk en telefon fra Schjødt med et tilbud om en stilling i firmaets industri-team i Bergen.

– Jeg gjorde noen veldig grundige og vanskelige vurderinger før jeg takket ja. Å skulle gå tilbake til advokatbransjen virket ganske fjernt for meg. Jeg hadde også andre, spennende tilbud, så jeg brukte en del tid på å gruble og tenke. Men da jeg først hadde bestemt meg, så føltes det veldig riktig, sa Mæland til Advokatbladet i desember.

Fra hun måtte forlate justisministerposten 14. oktober 2021, ble hun ilagt et halvt års karantene av karantenenemnda, frem til 14. april i år. Dermed ble det et kort returopphold i advokatbransjen.

– Det er trist for oss at Monica ønsker noe annet enn å være forretningsadvokat, men vi ønsker henne all lykke til videre, og takker henne for innsatsen, sier Per M. Ristvedt i Schjødt, ifølge Bergens Tidende.

Som administrerende direktør i Bergen Næringsråd, vil hun nå lede den største medlemsorganisasjonen for næringslivet i Bergensregionen, med over 3200 medlemmer.

Powered by Labrador CMS