Metteson.
Metteson.

Metteson til advokatfesten!

Den kritikerroste og prisvinnende artisten står på scenen på advokatfesten under Advokatenes fagdager. Også Hans Orkester kommer.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag 19. og fredag 20. mai arrangeres Advokatenes fagdager på Oslo Kongressenter i Folkets hus på Youngstorget i Oslo. Dette er første gang på tre år at det har vært mulig å samle advokater fra hele Norge til fysiske kurs under fagdagene, og det er forventet at nærmere sju hundre deltakere vil være til stede på Folkets hus.

Torsdag kveld går også den tradisjonsrike advokatfesten av stabelen, der mer enn 750 påmeldte vil fylle lokalene på Rebel Arena rett ved Tullinkvartalet i sentrum.

Før advokatfesten braker løs inviterer Advokatforeningen alle landets ferske advokater – altså alle som fikk bevilling i 2021 – til en mottagelse i festlokalene på Rebel. Her vil det holdes taler, og advokatene vil også få anledning til å møte Advokatforeningens ledelse og tillitsvalgte.

Vant pris for årets stjerneskudd

Årets artister er den kritikerroste nykommeren Metteson, og husorkesteret Hans Orkester kjent fra TV-program som «Torsdag kveld fra Nydalen» og «Allsang på grensen».

Musikkbransjen har utpekt Metteson, som egentlig heter Sverre Breivik, som en av de store debutantfavorittene i inn- og utland. Han er opprinnelig utdannet skuespiller, og i fjor hadde han blant annet en rolle i «Engler i Amerika» på Den Nationale Scene i Bergen. Samme år vant han prisen for årets stjerneskudd på by:Larm, og har derfor markert seg godt på begge arenaer.

Kritikerrost

I løpet av det siste året har han spilt en rekke suksessfulle konserter, og i omtalen for by:Larm blir han beskrevet som en animert og stødig frontfigur.

Metteson.
Metteson.

«Metteson går ut på scenen som en stjerne. Eier rommet. Beveger seg sensuelt, kler seg som ingen andre, utstråler fullstendig frihet», skriver A-magasinet som har gjort et ferskt intervju med artisten.

«En debutant som hadde gjort Robyn stolt», ifølge Aftenposten og «one to watch» i 2022, ifølge The Guardian.

Orkester og nachspiel på agendaen

Etter Mettesons opptreden, er det Hans Orkester som overtar scenen på Rebel.

Orkesteret ble startet i 2008 av kapellmester og gitarist Hans Aaseth, og har siden den gang akkompagnert en rekke artister på TV, i studio og på live-konserter. De samarbeider med et bredt utvalg av ulike vokalister, og spiller innenfor en rekke musikalske sjangere.

Etter de musikalske innslagene på advokatfesten vil det fra klokka 23 åpnes for nachspiel i Advokatforeningens lokaler på Tullinløkka.

Det er fortsatt mulig å kjøpe billetter til advokatfesten, og det er ikke en forutsetning at man er med på de faglige kursene under fagdagene for å kunne delta. Trykk her for mer informasjon om påmelding.

Hans Orkester opptrådte også på advokatfesten i 2019.
Hans Orkester opptrådte også på advokatfesten i 2019.
Powered by Labrador CMS