Kursene holdes som vanlig på Oslo kongressenter på Folkets Hus. Her fra 2019.
Kursene holdes som vanlig på Oslo kongressenter på Folkets Hus. Her fra 2019.

Klart for Advokatenes fagdager 2022 - med toppadvokater som foredragsholdere

Neste uke samles cirka sju hundre advokater til fag og fest i Oslo. Deltagerne kan velge mellom førti kurs der kjente advokater og fagpersoner er foredragsholdere.

Publisert Sist oppdatert

– Vi gleder oss veldig. Dette er det desidert største arrangementet innenfor advokatsektoren, sier JUS-sjef Torbjørn Buer og Merete Smith i Advokatforeningen.

Torsdag 19. og fredag 20.mai avholdes Advokatenes fagdager for fjortende gang, og for første gang fysisk siden 2019. Arrangører er Advokatforeningen og JUS i fellesskap.

Kursene holdes som tidligere på Oslo kongress senter på Folkets hus på Youngstorget, mens advokatfesten i år vil gå av stabelen i den nye storstua Rebel.

Nærmere sju hundre advokater er påmeldt de fysiske kursene. I tillegg skal et par hundre skal følge kursene digitalt.

Fra åpningen av Advokatenes fagdager i 2019: Merete Smith og Torbjørn Buer.
Fra åpningen av Advokatenes fagdager i 2019: Merete Smith og Torbjørn Buer.

Ni stolper med varierte kurs

75 foredragsholdere fra tretti firmaer og organisasjoner holder kurs innenfor de fem fagstolpene næringseiendom, arbeidsrett, forsvarerkurs, familie, arv og skifte og selskapsrett.

I tillegg er det fire fagstolper med aktuelle temaer som fakta og følelser i konflikt, avhendingslova og personvern for advokater som ikke driver med personvern og hva som kjennetegner et godt innledningsforedrag og en god prosedyre – for å nevne et lite utvalg.

SE HELE PROGRAMMET HER!

Anerkjente fagfolk på scenen

Blant de 75 foredragsholderne finner du anerkjente fagpersoner som blant andre Anne Sofie Bjørkholt (Den tredje boligsektor – kan boligkjøpsmodeller løse floka), Magnus Matningsdal (nytt i strafferetten), Mette Yvonne Larsen (avskjæring av ulovlig ervervede bevis) og Line Ravlo-Losvik og Erling Marcussen (det grønne skiftet / ESB i praksis).

Videre kan du møte Randi Birgitte Bull og Morten Fjermeros (planlegging av generasjonsskifte), Kristin Veierød og Alex Borch (styrearbeid og styreansvar), Lill Egeland og Jan Fougner (arbeidsrett: Nyheter i rettsutviklingen Norge), Erlend Haaskjold (risikofordeling i kontrakt) og Bettina Thaulow Harto og Henrik Møinichen (advokatenes taushetsplikt og bevisforbudet i tvisteloven) – for å nevne et lite og tilfeldig utvalg.

– Kursene er veldig gode, og dette er det viktigste for oss – at vi har et tilbud som passer for alle medlemmene våre, der man selv kan plukke det man ønsker fra de ulike sporene, sier Merete Smith.

Kristin Veierød, Erlend Haaskjold og Anne Sofie Bjørkholt er blant foreleserne på fagdagene.
Kristin Veierød, Erlend Haaskjold og Anne Sofie Bjørkholt er blant foreleserne på fagdagene.

Tillitsvalgt-samling

Samtidig med fagdagene avholdes også et hovedstyremøte, samt representantskapets årlige møte, der det blant annet skal avholdes valg. Representantskapet er Advokatforeningens øverste organ, og består av 33 medlemmer fra alle kretsene, og ti varamedlemmer.

Representantskapet ledes av et arbeidsutvalg som består av Frode Sulland (leder) og Siri Olstad.

Også Advokatforeningens sju regionale disiplinærutvalg, som består av om lag åtti advokater fra hele Norge, samles til et fellesmøte.

Mottagelse for ferske advokater

– At de tillitsvalgte er til stede er også viktig, slik at alle kan samles. Og advokatfesten torsdag kveld er jo alltid kjempegøy. Summen av hele «pakka» er rett og slett veldig bra, sier hun.

I forkant av advokatfesten inviterer Advokatforeningen alle landets ferske advokater – altså alle som fikk bevilling i 2021 – til en mottagelse. Der vil det bli holdt taler, og advokatene får anledning til å treffe Advokatforeningens ledelse og tillitsvalgte.

Den store advokatfesten starter klokka 19 på Rebel i Universitetsgt. 2.

Mer informasjon om Advokatenes fagdager 2022 finner du her.

Powered by Labrador CMS