Donald Trump har ennå ikke erkjent valgnederlag mot Joe Biden.
Donald Trump har ennå ikke erkjent valgnederlag mot Joe Biden.

Mener kontroversielle Trump-søksmål kan svekke omdømmet til advokatfirmaer

Ifølge amerikanske medier skal flere selskaper ha slitt med rekruttering og oppdrag etter å ha representert president Donald Trump.

Publisert Sist oppdatert

To amerikanske advokatfirmaer, Jones Day og Porter Wright Morris & Arthur, er i hardt PR-vær om dagen, ifølge nettavisen Law.com (krever innlogging).

Begge firmaene skal ha representert president Donald Trump og det republikanske partiet i de omstridte søksmålene etter valget. Nå advares det om at deres Trump-bistand kan få negative konsekvenser for fremtidig rekruttering og oppdrag.

Mandag siterte The New York Times anonyme advokater i de aktuelle firmaene som fortalte om interne uenigheter knyttet til Trump-søksmålene. Angivelig skal også en Porter Wright-advokat ha sluttet i firmaet på grunn av uenighetene.

Law.com er et amerikansk nettsted som skriver om advokater og juss.
Law.com er et amerikansk nettsted som skriver om advokater og juss.

Legger ut kontaktinfo til advokatene

Ifølge Law.com har aksjonsgruppen The Lincoln Project sagt at den vil bruke en halv million dollar på ulike tiltak for å sverte de to advokatfirmaene. Aksjonsgruppen ble stiftet av tidligere republikanere i 2019 - deriblant George Conway, som er gift med Trumps tidligere rådgiver Kellyanne Conway.

På Twitter la The Lincoln Project ut blant annet denne meldingen, stilet til de ansatte i de to advokatfirmaene:

«Employeees of @JonesDay & @PorterWright, do you belive your law firms should be attempting to overturn the will of the American people?»

Aksjonsgruppen skal på Twitter ha delt både firmanavn og kontaktinformasjon til advokater i de to firmaene som angivelig jobber med Trumps søksmål knyttet til valget, og også ha oppmuntret sine følgere til å trakassere Trump-advokater i sosiale medier. Gruppen har også sagt at den vil legge press på noen av firmaenes største klienter for å få dem til å trekke seg.

Dropper klienter etter press

Law.com siterer anonymt tidligere ledere av flere av USAs største advokatfirmaer som mener en kontroversiell klient som Donald Trump ikke bare kan skade firmaenes omdømme, men også ødelegge rekrutteringen.

Tidligere partner i Thompson Coburn og nå juridisk konsulent, Joan Newman, tror flere unge talenter kan komme til å takke nei til en jobbmulighet i Jones Day og Porter Wright Morris & Arthur som følge av Trump-søksmålene, skriver Law.com.

Nylig droppet advokatfirmaet King & Spalding å representere the U.S. House of Representatives da det forsøkte å opprettholde Defense of Marriage Act som forbød ekteskap av samme kjønn, eksemplifiserer Law.com.

Sist uke skal også advokatene til Steve Bannon ha trukket seg etter det de tilsynelatende oppfattet som upassende meldinger fra den tidligere Trump-rådgiveren i sosiale medier.

Ifølge anonyme kilder skal advokat Marc Kasowitz' nære bånd til Donald Trump ha skapt rekrutteringsutfordringer for advokatfirmaet Kasowitz Benson Torres. Advokaten representerte blant annet Trump under etterforskningen av Russlands innblandingen i 2016-valget.

Klientene avgjør

Hverken Jones Day eller Porter Wright Morris & Arthur har foreløpig kommentert saken, men tirsdag kveld tok førstnevnte avstand fra Trump-kampanjen i en pressemelding, og hevdet de ikke representerer ham i noen av sakene om påstått valgjuks.

Derimot representerer firmaet det republikanske partiet i Pennsylvania i forbindelse med søksmålet om post-stemmer, skriver Law.com.

- Det er ikke publikum, men kundene, som kommer til å avgjøre hvilke konsekvenser dette kommer til å få, sier kommunikasjonsrådgiver Aidan Ryan i advokatfirmaet Goldberg Segalla til nettstedet.

Han viser til firmaet Boies Schiller Flexner som representerte både Harvey Weinstein og gründeren av teknologi-selskapet Theranos, Elizabeth Holmes. Tidligere i år skiftet en rekke av firmaets partnere arbeidsplass som følge av dette, og hevdet representasjonene hadde ødelagt deres relasjon til flere av klientene.

Jones Day og Porter Wright

Jones Day

Et globalt forretningsadvokatfirma med mer enn 2500 advokater i 42 kontorer på alle fem kontinenter.

Firmaet ble grunnlagt i Cleveland, Ohio i 1893, og har siden ekspandert over hele verden. I 2019 var firmaet det tiende største i USA.

Ifølge Vanity Fair har Jones Day hatt et nært forhold til Trump i hele hans presidentperiode, og har vært involvert i om lag tjue søksmål knyttet til presidenten selv, hans kampanje eller det republikanske partiet.

Porter Wright

Firmaet har også utspring i Ohio. Grunnlagt i 1846. Har kontorer i Washington DC, Chicago, Cincinnati, Cleveland, Columbus, Dayton, Pittsburgh og Naples, med om lag 230 advokater totalt.

Er det 193. største advokatfirmaet i USA, ifølge National Law Journal's 2020 oversikt over amerikanske advokatfirmaer.

Powered by Labrador CMS