Ifølge Academic Work har pandemien gjort noe med de unges prioriteringer.
Ifølge Academic Work har pandemien gjort noe med de unges prioriteringer.

Ny undersøkelse: Lønn er blitt viktigere for unge arbeidstakere

På ett år har andelen unge som mener lønn er avgjørende i valg av arbeidsgiver blitt langt større.

Publisert Sist oppdatert

Rekrutterings- og bemanningsselskapet Academic work gjennomfører hvert år en undersøkelse, Young Professional Attraction Index, som kartlegger de ti viktigste egenskapene unge arbeidstagere ser etter når de skal velge arbeidsgiver.

I år har respondentene i større grad enn før vektlagt lønn, viser undersøkelsen.

Viktigst for menn

Andelen som mener lønn er avgjørende var i 2020 på 50 prosent. Denne har i år økt til 60 prosent. 69 prosent av mennene sier at lønn er en avgjørende faktor, mens 54 prosent av kvinnene sier det samme.

– Lønn avgjør levestandarden og hva slags liv du får mulighet til å ha. Mange har vært mye hjemme under pandemien, og boligmarkedet har eksplodert. Komfortabel lønn blir da enda viktigere, sier Mats Furulund, rekrutteringsansvarlig i Academic Work i en pressemelding gjengitt av Finansavisen.

Arbeidsmiljø topper

Likevel er det fremdeles et godt arbeidsmiljø de unge i aller størst grad vektlegger.

Hele 78 prosent av de som deltok i undersøkelsen mener arbeidsmiljø er den viktigste egenskapen ved valg av arbeidsgiver.

– Arbeidsmiljøet og det kollegiale handler ikke bare om det sosiale og hyggelige. Mange av de som er nye i arbeidslivet verdsetter trygghet og faglig støtte blant de man jobber med. Det kan for eksempel handle om å ha noen andre enn sjefen sin å sparre med om de oppgavene man skal utføre, sier Mats Furulund.

Powered by Labrador CMS