Jørgen Jynge, managing partner i Seland | Rödl & Partner, og Erik Nordenborg, Lexlys country manager for Norge.

LEGAL TECH

Seland | Rödl & Partner lanserer advokattjenester på nett

Har inngått samarbeid med tech-selskapet Lexly for å utvikle digitale juridiske dokumentmaler innen familie- og arverett.

Publisert Sist oppdatert

I høst meldte Advokatbladet at advokatfirmaet Seland | Rödl & Partner hadde inngått samarbeid med legal tech-selskapet Lexly. Sammen har de nå utviklet en rekke digitale juridiske dokumentmaler innen familie- og arverett som rulles ut gjennom Danske Bank i dag.

Foreløpig omfatter tjenesten ektepakter, fremtidsfullmakter, samboeravtaler og testamenter. Hensikten er at brukerne skal kunne fylle ut og ferdigstille de juridiske dokumentene på egenhånd, men tjenesten omfatter også bistand fra en av Seland-advokatene ved behov.

- Malene er tilgjengelig for kundene i Danske Bank gjennom en samarbeidsavtale banken har med Lexly, samt for øvrigheten gjennom Lexlys plattform. Vi står for det juridiske innholdet i dokumentene. Ved å gjøre juridiske tjenester tilgjengelig for flere, får vi et nytt ben å stå på hva gjelder kundetilfang. Dette er spennende å være med på, sier managing partner i Seland | Rödl & Partner, Jørgen Jynge, til Advokatbladet.

- Det snakkes mye om legal tech, og hele tiden utvikles det nye systemer og programmer. Lexly er et velprøvd produkt som har eksistert lenge i Sverige. Vi er ikke i en innovasjonsprosess med dem. Dette er et produkt som er oppe og går allerede.

Har utviklet legal tech siden 2004

Det svenske tech-selskapet Lexly har arbeidet med utvikle digitale juridiske tjenester siden 2004, og hadde første lansering i 2007.

Seland | Rödl & Partner er deres første samarbeidspartner i Norge. Fra før har de kontorer i Sverige, Finland Danmark og Brasil, og nå er planen å etablere seg i Norge. Ved moderskipet i Stockholm arbeider det førti internadvokater.

- Mange tror juss er eksklusivt og vanskelig tilgjengelig. Vi ser det ikke sånn. Jussen er til for alle, og Seland I Rödl & Partner har samme innstilling. Vi kan hjelpe hverandre gjensidig med å bringe det budskapet ut til kundene, sier Erik Nordenborg, Lexlys country manager for Norge, i en pressemelding.

Flere tilbydere av dokumentautomatisering

Seland | Rödl & Partner og Lexly er altså nyeste aktør ut i det som begynner å bli et godt etablert marked for dokumentautomatisering og digitale juridiske tjenester her til lands.

Tilbake i 2019 slapp blant annet tidligere forretningsadvokat Merete Nygaard og Lexolve sine første juridiske kontrakter på nett. Året etter lanserte Justify sitt startskudd gjennom et digitalt testament.

Selskapet Ally Advokater, med tidligere Wiersholm-MP Nils Thommessen på eiersiden, tilbyr både juridiske dokumenter som brukerne kan fylle ut på egenhånd, og advokathjelp til fastpris.

I tillegg har flere advokatfirmaer også utviklet egne digitale løsninger for saks- og klienthåndtering, og siden 2019 har IT-messen TechTorget samlet og presentert forskjellige løsninger for hvordan advokatfirmaer av ulike størrelser kan effektivisere både arbeid og drift digitalt. I 2022 var 250 deltakere og 45 utstillere til stede her.

Powered by Labrador CMS