- Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger fra kundene, forteller administrerende direktør i dCompany, Jens Naas-Bibow.

LEGAL TECH

Tidligere Thommessen-partner inn i tech-selskap som vil automatisere forvaltningen av aksjeselskap

Advokat Jens Naas-Bibow satser sammen med tidligere sjef i Google Norge i selskap med profilerte Wiersholm-partnere i styret.

Publisert

Bedriften dCompany har utviklet en plattform som automatiserer forvaltningen av aksjeselskap. Utviklingen startet i fjor, og foreløpig er rundt tjue selskapsrettslige beslutninger automatisert, skriver Finansavisen, som omtalte saken først.

Det er en entusiastisk Jens Naas-Bibow som forteller Advokatbladet hvorfor han har ønsket å gå inn som administrerende direktør i dCompany ved siden av jobben som advokat i 1,5 Advokatfirma.

– Det er jo muligheten til å forbedre og forandre hvordan man jobber med aksjeselskap som er den store gulroten. Å være med å skape noe helt nytt er kjempegøy selvfølgelig, sier han.

– I 1,5 har vi satset på store langsiktige oppdrag for kunder vi kjenner godt. Det lar seg kombinere med en litt mer hektisk hverdag som daglig leder.

Norges eldste gründerteam

Både blant de ansatte og i selskapets styre sitter det flere tunge navn. dCompany ble grunnlagt av Wiersholm-partner Harald Hellebust i 2020.

Hellebust er i dag største eier med 19,4 prosent av aksjene og medlem av selskapets styre, sammen med blant andre Wiersholm-partner Jan Fougner og grunnleggeren bak Google Norge, Jan Grønbech – som også er dCompanys driftsdirektør.

Totalt er selskapet finansiert av 38 aksjonærer, inkludert ledelsen og styret. Foreløpig er 30 millioner kroner hentet inn for å utvikle plattformen, ifølge Finansavisen.

– dCompany har drevet veldig skikkelig fra dag én. Det er noe av motivasjonen – å bidra til at norsk næringsliv blir mer transparent. Å gjøre det enklere å gjøre ting riktig, og å gjøre det morsommere å jobbe med forvaltning av aksjeselskap. Norge har et foretaksregister som har kommet langt på digitalisering, som gjør at denne type plattformer har et fint hjemmemarked. Det er også noe av grunnen til at Norge er egnet, sier Naas-Bibow som selv har rundt tjue år bak seg som advokat og partner i Thommessen.

– Det er fantastisk å ha med seg så erfarne folk, hvor enkelte har vært rådgiver mot store næringsvirksomheter i årtier. Vi er jo kanskje Norges eldste gründerteam.

I tillegg til Naas-Bibow og nevnte Grønbech består ledelsen av Naimdjon Takhirov og Jo Jemblie Leknes-Monssen. Sammen med Jan Fougner og Harald Hellebust, sitter også Bent Brugård og Paul Chaffey i styret.

Vil ta bort omveier og snublefeller

Målet er ikke å fjerne advokatene, bedyrer Naas-Bibow.

– Vi skal gi advokatene en god plattform å hjelpe kundene sine på, slik at de kan bruke minst mulig tid på dokumentlogistikk og mest mulig tid på gode, kommersielle råd. Jeg tror egentlig ikke noen advokater synes det er meningsfylt å fakturere tid på dokumentlogistikk. Tanken er å fjerne feilkilder og manuell oppfølging, og gjøre at man står igjen med selve produktet, uten alle omveiene og snublefellene som ligger i dagens måte å gjøre ting på, sier han.

I fremtiden skal det altså ikke være nødvendig med separate løsninger for aksjeeierbøker, styreportaler eller malverktøy for ulike protokoller, ifølge dCompany. Ved å kombinere digitale aksjeeierbøker, arbeider selskapet også med med å utvikle en løsning for å kombinere eierskap i ulike selskaper, både direkte og indirekte.

I dag kan eksempelvis en fullt ferdig styreprotokoll, innkalling til generalforsamling, og en generalforsamlingsprotokoll være klar til godkjenning i plattformen på kun et par minutter.

Powered by Labrador CMS