Susanne Munch Thore er valgt til ny nestleder, og Jens Johan Hjort er gjenvalgt som leder.

Hjort gjenvalgt i to nye år

Jens Johan Hjort ble enstemmig gjenvalgt for to nye år på representantskapsmøte i går. Det ble debatt om hva som skal skje dersom Hjort blir ordførerkandidat for Tromsø Høyre ved neste års valg.

Jens Johan Hjort har signalisert at han ønsker å stille til valg, og ifølge avisen Nordlys får den nåværende ordføreren fra Arbeiderpartiet "bank" av Jens Johan Hjort i en popularitetsmåling.

Valgkomiteen i Advokatforeningen var av den oppfatning at det måtte bli opp til Hovedstyret å avgjøre hva som skal skje, dersom Hjort blir nominert og vinner ordførervervet ved kommunevalget til neste år.

- Vi overlater denne avgjørelsen til Hovedstyret, men mener det vil være naturlig at nestleder rykker opp, sa valgkomiteens leder, Sigurd Knudtzon.

Ville ha grundigere vurdering

Oslo krets foreslo at dersom det kommer til at Hjort må trekke seg fordi han blir ordfører, så må det innkalles til nytt representantskapsmøte.

- Det bør legges opp til en grundigere vurdering enn at nestleder bare automatisk rykker opp, sa Else Marie Merckoll, leder av Oslo krets.

Flere grep ordet i debatten som fulgte. Noen mente at Hjort bør trekke seg allerede ved en eventuell nominasjon - som trolig vil skje ved årsskiftet - fordi de mente det kunne fremstå uheldig dersom Advokatforeningens leder skulle bli identifisert med ett bestemt politisk parti.

Frode Sulland, som sitter i representantskapet på vegne av Oslo krets, mente at det etter kretsstyrets oppfatning bør skilles mellom nominasjonen og selve valget.

- Det er et sterkt ønske fra Oslo krets at Jens Johan Hjort fortsetter, og vi tror at han utmerket godt kan fortsette som leder for Advokatforeningen, selv om han driver valgkamp for ordførervervet, forutsatt at han har tid til å drive Advokatforeningen, sa Sulland.

Tre forslag

[caption id="attachment_14492" align="alignright" width="351"] Pål Behrens ble takket av som nestleder i dagens hovedstyremøte.[/caption]

Gunn Stangvik fra Finnmark krets etterlyste en prinsipiell debatt om hvordan representantskapet skal forholde seg dersom lederen av ulike grunner må trekke seg.

Det ble så fremmet to forslag.

Oslo krets foreslo at dersom Hjort blir nominert til ordførerkandidat, bes valgkomiteen om å foreslå en ny lederkandidat til representantskapet i mai 2019.

Finnmark krets foreslo at det innkalles til ekstraordinært representantskapsmøte dersom Hjort ble nominert.

Oslo krets' forslag ble vedtatt ved stort flertall.

Deretter ble valgkomiteens forslag til ny ledelse enstemmig vedtatt ved akklamasjon: Jens Johan Hjort ble gjenvalgt for to år. Susanne Munch Thore ble valgt som ny nestleder.

Nytt hovedstyre

Disse ble valgt til nye medlemmer av hovedstyret:

Anne Kjølseth Ekerholt, 49 åtr, Advokatfirmaet SANDS, Oslo krets.

Jon Wessel-Aas, 51 år, Bing Hodneland advokatselskap DA.

Irene Kildebo, 49 år, Advokatfirma Kildebo AS, Buskerud krets.

Marte Reier, 64 år, Advokatfirmaet Pedersen, Reier Co, Østfold krets.

Catrhin Myhre Skram, 32 år, Advokat Catrhin Myhre Skram AS, Møre og Romsdal.

[caption id="attachment_14500" align="alignright" width="777"] Lilli Marie Brimi, som har representert Trøndelag og Møre og Romsdal kretser i hovedstyret, ble også takket for innsatsen. Brimi har særlig gjort en innsats på fri rettshjelps-området.[/caption]

 

Valgkomiteens leder Sigurd Knudtzon.
Pål Behrens ble takket av som nestleder i dagens hovedstyremøte.
Lilli Marie Brimi, som har representert Trøndelag og Møre og Romsdal kretser i hovedstyret, ble også takket for innsatsen. Brimi har særlig gjort en innsats på fri rettshjelps-området.
Powered by Labrador CMS