Fra venstre: Christian Jerejian Friestad, Grunde Bruland og Tommy Album Rørvik.

Tre nye partnere til Law.no i april – Grunde Bruland blant dem

- Vi kan doble antallet partnere uten problemer, og vi har planer om å hente flere av dem fra de største firmaene, sier en av grunnleggerne, Thomas Støer. 

Publisert Sist oppdatert

I juni i fjor omtalte Advokatbladet oppstarten av advokatfirmaet Law.no. Den gang ble firmaet drevet av to partnere - Dag Saltnes og Thomas Støer. De to fortalte at de hadde startet opp fremtidens advokatfirma, og begge hadde betydelig tillit til det nye konseptet.

Nå, ti måneder senere, teller advokatfirmaet åtte partnere. Tre stykker ble tilsatt i dag, den 1. april. 

Friestad, Rørvik og Bruland

Christian Jerejian Friestad er den ene av de tre. Han har lang bakgrunn som forretningsadvokat, og har tidligere jobbet i Arntzen de Besche og PwC. Friestad har en MBA med fokus på strategi, ledelse og finansiell analyse, i tillegg til en mastergrad i juss. Han er dessuten er grunnlegger av selskapet Super Duper Ventures.  

Tommy Album Rørvik kommer fra stillingen som juridisk direktør i inkassoselskapet Axactor Norway. Han har også jobbet i BASF, verdens største kjemiske konsern. Rørvik har også fartstid fra advokatbransjen: Han tilbrakte flere år i Grette, fra 2008-2011. 

Den tredje advokaten som har stiftet eierskap i Law.no, er Grunde Bruland. I januar i år meldte Advokatbladet at Bruland hadde sagt opp stillingen i Wikborg Rein etter 27 år, og at han skulle starte eget firma. To måneder senere, i mars, annonserte Bruland at han hadde startet opp firmaet Advokat Grunde Bruland AS.

- Du startet eget firma for én måned siden, men er nå i tillegg blitt en del av Law.no. Kan du forklare hvordan dette henger sammen?

- Dette er en naturlig videreutvikling av min satsning som selvstendig rådgiver for sjømatbransjen. I Law.no får jeg kombinert friheten med å styre min egen satsning, samtidig som jeg har tilgang på alle fellessystemer, IT-løsninger og et fellesskap av kolleger. Det er selvsagt veldig bra å være en del av et topp kompetansemiljø, sier Bruland.

- Mitt firma er nå eier i Law.no, og jeg vil drive all advokatvirksomhet derfra, fortsetter han.

Bruland har sluttet seg til Law.no først og fremst fordi det virker veldig spennende å være en del av et nettbasert advokatfirma, ifølge han selv. 

- Dessuten er det allerede mange erfarne og dyktige advokater som har valgt å drive sin advokatvirksomhet gjennom dette fellesskapet. I Law.no får jeg muligheten til selv å velge hvilke oppdrag og klienter jeg vil betjene, samtidig som jeg får alle fellesgodene, sier han.

- High risk, high reward

Rørvik fremhever også fleksibiliteten som en av flere viktige årsaker til byttet.

- Som advokat og partner i Law.no får jeg full frihet til å definere min egen arbeidsdag og arbeidsmengde. Hvis jeg avslutter året med 600 fakturerbare timer, så er det ingen som etterlyser 1.000+ timer til. Og dersom jeg vil jobbe døgnet rundt, har jeg også alle muligheter til det, sier han.

Som del av Law.no har han dessuten den plattformen han trenger for å kunne bruke mest mulig av sin tid der han kan gjøre utgjøre en forskjell.

- Dette i motsetning til hva situasjonen ville være om jeg skulle drevet et selskap på egenhånd, og vært helt alene om alt administrativt i tillegg, fortsetter han. 

- Tenker du det er risikofylt å starte opp egen virksomhet under Law.no-paraplyen?

-Ja. Det er high risk, high reward.

- Men det er den nære sammenhengen mellom innsats og avlønning jeg fant mest forlokkende, og ikke nødvendigvis eventuell høy gevinst. 

- Samtidig, etter 13 år som internadvokat har jeg ingen klientportefølje i tradisjonell forstand, men jeg har flere svært fornøyde tidligere arbeidsgivere, og et godt nettverk innenfor flere ulike bransjer. Uten positive signaler fra disse ville det vært vanskelig å satse, sier Rørvik.

- Planer om å bli skikkelig store

Thomas Støer, en av grunnleggerne, er veldig stolt over at de tre nye partnerne har valgt Law.no.

- Dette viser at konseptet fungerer. Vi har planer om å bli skikkelig store, og vi vil fortsette veksten med styrke i tiden som kommer, sier han.

Men Støer vil ikke at firmaet skal vokse for enhver pris.

- Vi er veldig opptatte av å få inn profilerte og dyktige advokater.

- Hvor mange partnere tenker du jobber i Law.no innen utgangen av året?

Grunnleggerne av Law.no, Thomas Støer og Dag Saltnes.

- Vi kan doble antallet uten problemer. Samtidig skal advokatene i Law.no være høykompetente. Det blir vanskelig å komme med et presist tall, men vi har planer om å hente flere partnere fra de største firmaene, sier Støer.

Bruland tror også at flere og flere vil se fordelene med å drive advokatvirksomhet slik Law.no gjør det. 

- Jeg både håper og tror at firmaet vil vokse med en mangedobling av antall partnere i årene som kommer, sier den nytilsatte partneren.

Drives bare av partnere

Det som skiller Law.no fra de tradisjonelle advokatfirmaene, er at virksomheten er heldigital, og den drives utelukkende av partnere. Det er ikke ansatt administrative medarbeidere eller fullmektiger i firmaet. 

- På denne måten sparer selskapet betydelig på faste kostnader, og partnerne kan styre egen inntekt og arbeidsform etter eget ønske. Law.no er et advokatfirma fritt for etablerte mønstre som ikke passer inn i dagens struktur, sier Støer.

Firmaet bygger på et prinsipp om delingsøkonomi. Det innebærer at det vil være mulig for advokater å kjøpe seg inn i firmaet ved å erverve én A-aksje, for slik å stifte partnerskap. Partnerne kan jobbe så mye eller så lite som de måtte ønske, og de kan jobbe på den måten de vil, uten hensyn til finansiell risiko. 

Powered by Labrador CMS