Bruland bekrefter at han starter eget firma overfor Advokatbladet.

Starter eget firma etter 27 år i Wikborg Rein

Grunde Bruland går egne veier etter nesten tretti år i samme firma. - Han har vært en hardtarbeidende, dyktig og profilert advokat for Wikborg Rein, noe vi er svært takknemlige for, sier managing partner Geir Sviggum.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg kan bekrefte at jeg har sagt opp stillingen i Wikborg Rein, og starter eget firma, sier advokat Grunde Bruland. 

Mer ønsker han ikke å si om saken på nåværende tidspunkt. 

Managing partner i Wikborg Rein, Geir Sviggum, kan bekrefte at han har mottatt oppsigelsen. 

- Bruland har valgt å si opp sin stilling i Wikborg Rein. Han har vært en hardtarbeidende, dyktig og profilert advokat i Wikborg Rein i nesten tre tiår, noe vi er svært takknemlig for. Selv om Wikborg Rein er i kraftig vekst, er avganger også en del av hverdagen, sier han. 

Bruland har planer om å starte opp det nye firmaet til våren, ifølge iLaks

Tretti år i Wikborg Rein

Bergenseren, som primært har jobbet ved Wikborg Reins bergenskontor, kom til firmaet i  1997 som nyutdannet advokatfullmektig. I 2006 stiftet han partnerskap.

Tiden i Wikborg Rein har han brukt på å bygge opp og lede firmaets kompetansegruppe for fiskeri- og havbruk. Han startet tidlig, gikk systematisk til verks, og har vært med på å gjøre Wikborg Rein til et etablert navn i markedet. 

- Firmaet har i dag Norges ledende team for sjømat, bestående av 30-40 høykompetente medarbeidere. Teamet betjener de fremste selskapene i sjømatnæringen, og har vært dypt involvert i næringens kraftige vekst og milepæler i dens utvikling de senere årene. Det vil vi fortsette med, sier Sviggum.

Innsatsen Bruland har lagt ned for firmaet har ikke gått upåaktet hen. Han har blitt kåret til den beste advokaten innen fiskeri og havbruk av Finansavisen i deres advokatundersøkelse hele ni ganger, følgelig hver eneste gang avisen har kåret beste advokat innenfor sjømatnæringen. 

Bruland er også høyt rangert på diverse internasjonale kåringer. Blant annet anser Legal500 Bruland som en «leading individual» innenfor fiskeri og akvakultur. 

Bryde ny leder

Den nye lederen av fiskeri- og havbruk er nå Martin H. Bryde, ifølge managing partner.

- Bryde er en unik ressurs for oss, og vil fremover lede teamets videre utvikling, sier Sviggum. 

- Bryde har bakgrunn som avdelingsdirektør i Nærings- og fiskeridepartementet, og har stått sentralt i utarbeidelsen av store deler av det regelverket næringen nå forholder seg til, sier han.

Powered by Labrador CMS