Her er noen av bidragsyterne til Thommessens nye Q&A-tjeneste, øverst f. v. markeds- og kommunikasjonsansvarlig Marthe Kaasa Færø, digitaliseringssjef Trine Melsether, leder for marked og klientutvikling Mirella Gullaksen (nede til v.) og managing partner Sverre Tyrhaug.
Her er noen av bidragsyterne til Thommessens nye Q&A-tjeneste, øverst f. v. markeds- og kommunikasjonsansvarlig Marthe Kaasa Færø, digitaliseringssjef Trine Melsether, leder for marked og klientutvikling Mirella Gullaksen (nede til v.) og managing partner Sverre Tyrhaug.

Deler 100 spørsmål og svar om korona-effekter for næringslivet

Advokatfirmaet Thommessen har laget en søkbar Q&A med ofte stilte spørsmål og svar. Mens SANDS har etablert «Korona Task Force», og holdt onsdag webinar om arbeidsrettslige spørsmål til 42 gründerbedrifter.

Publisert Sist oppdatert

Forretningsadvokater jobber på høygir med å besvare spørsmål i disse korona-tider, og mange deler mye informasjon på sine nettsider - eller har funnet nye og innovative måter å nå ut på.

- Vi har de siste ukene mottatt og besvart en rekke spørsmål fra klienter innenfor et bredt spekter av fagområder. Vi ønsker å dele disse spørsmålene og svarene slik at alle har tilgang til dem, sier Sverre Tyrhaug, managing partner i Thommessen.

- Tjenesten er blitt svært godt mottatt, etter at vi publiserte den i går, sier Tyrhaug.

Q&A-tjenesten finner du her.

Spredningen av koronaviruset fører til mye usikkerhet og ubesvarte spørsmål for næringslivet, forteller han.

TIPS OSS! Hvordan takler ditt firma korona-tiltakene? Har du et spørsmål du mener vi bør stille til myndighetene? Ta kontakt her!


Stort faglig spenn

Arbeidsliv, bank- og finansiering, EU/EØS- og konkurranserett, finansregulatorisk, forsikring, life sciences og helse, næringseiendom, skatt og avgift og tvisteløsning er bare noen av temaene man kan søke på.

Hvilke bestemmelser gjelder i entreprisekontrakter? Hvilke restriksjoner medfører koronaviruset for skipstrafikken i Norge? Hvilke rettigheter gjelder ved kansellerte passasjerreiser? Hva er de første tiltakene som bør iverksettes (innen insolvens og restrukturering)?

Et eksempel hentet fra Thommessens Q&A om korona-krisen.
Et eksempel hentet fra Thommessens Q&A om korona-krisen.

Dette er bare et lite utvalg av spørsmålene som er utførlig besvart av Thommessens advokater. Under hvert svar fremgår det hvem som har besvart spørsmålet.

Om man ikke finner svar på det man lurer på, kan man benytte et skjema nederst på siden for å sende inn spørsmålet til firmaet.

- Hvem som helst kan sende inn spørsmål, intensjonen er at det skal være åpent for alle. Så og si hele firmaet har bidratt med å svare på spørsmålene. Vi dekker et veldig bredt spekter av områder, og dette har vært et teamarbeid fra hele firmaet, sier Marthe Kaasa Færø, markeds- og kommunikasjonsansvarlig i Thommessen.

- Vi tror at det næringslivet trenger nå, er korte presise svar, ikke lange fagartikler, sier Færø.

De planlegger også å lansere tjenesten på engelsk før helgen.

Rådgir og svarer på live-sendinger på nett


Advokatfirmaet Sands har etablert det de kaller Korona Task Force, og tilbyr gratis webinarer - eller forelesninger med spørsmål og svar - som sendes live på nett.

- I går kjørte vi et webinar i samarbeid med StartupLab og Forskningsparken, og 42 firmaer deltok. Vi var tre advokater fra Sands som snakket om arbeidsrettslige og selskapsrettslige problemstillinger; som kontrakter og force majeure, og en del finansielle spørsmål, forteller Gisle E. Årnes, partner i Sands, og en av initiativtagerne til webinarene.

Gruppen samarbeider også med med IKT-Norge, og arrangerte tidligere i uken et webinar for deres medlemsbedrifter.

Underveis i webinarene kan deltagerne stille spørsmål i en chat-funksjon, og få svar fortløpende.

Sands tar seg ikke betalt for tjenesten, forteller Årnes.


- Nei, dette gjør vi som er service til selskapene der ute. Vi ser at det er et stort behov for rådgivning nå, sier han.

Webinarene varer i 45 minutter.

- For kort tid siden var det nokså utenkelig at vi skulle sitte ved PC'en og holde foredrag for 42 selskaper. Men vi ser at det fungerer veldig bra. Situasjonen får oss til å tenke nytt, sier Gisle Årnes.

Gisle E. Årnes jobber med teknologi i Sands.
Gisle E. Årnes jobber med teknologi i Sands.

Sands har også opprettet en døgnkontinuerlig coronaberedskap, og har samlet informasjon fra ulike fagområder her.

Mange rådgir

Også andre advokatfirmaer har laget samlede fremstillinger med informasjon på sine nettsider.

Wikborg Reins advokater deler på denne nettsiden kortfattet informasjon om temaer som oljeservice, restrukturering og konkurs, personvern og informasjonssikkerhet, arbeidsrett, compliance og software lisenshåndtering.

Advokat Per Bronken deltok fra kontoret, mens Årnes og en kollega deltok fra hvert sitt hjemmekontor på webinaret i går.
Advokat Per Bronken deltok fra kontoret, mens Årnes og en kollega deltok fra hvert sitt hjemmekontor på webinaret i går.
Powered by Labrador CMS