Farhad Ahmed Khan er fagsjef for strafferett i Legalis i Oslo og arbeider nå fra landsbygda i Pakistan.
Farhad Ahmed Khan er fagsjef for strafferett i Legalis i Oslo og arbeider nå fra landsbygda i Pakistan.

Advokat Farhad Ahmed Khan er korona-fast i Pakistan på fjerde uken

- Forholdene endrer seg hele tiden.

Publisert Sist oppdatert

Sammen med familien dro advokat Farhad Ahmed Khan den 20. februar i år til Pakistan der han har familie, blant annet for å delta i et bryllup.

- Da var det ingen tegn til korona, hverken i Norge eller Pakistan, sier Khan på telefon til Advokatbladet.

Han befinner seg nå i familiens hjemlandsby, Mehmad Chak, et par timer fra hovedstaden, Islamabad.

Ambassadebistand

Hjemreisen til Norge skulle opprinnelig vært den 14. mars, to dager etter at statsminister Erna Solberg offentliggjorde tiltakene med stengte skoler og arbeidsplasser - og stadig flere fly ble kansellert.

- Etter hvert som vi nærmet oss returdagen, ble flyavgangene innstilt. Først fikk vi plass 1. april, senere ble også dette flyet kansellert. Den norske ambassaden er nå inne i bildet for å hjelpe norske borgere i Pakistan, slik at alle kan komme seg trygt hjem, forklarer han.

Etter at ferien skulle være over 14. mars, har han hatt hjemmekontor.

- Med en liten bærbar pc er det ingen optimal måte å jobbe på, men det har gått greit. I Legalis arbeider vi hovedsakelig papirløst, med alle saksdokumenter opplastet elektronisk. Herfra bistår jeg klienter over hele Norge enten på mail, chat, Skype eller på telefon. I tillegg til dette har jeg aktive saker å jobbe med, og bistår med prinsipalarbeid når det trengs, sier Khan.

Har fått returdato

Fra firmaets fullmektiger får han dokumenter som skal gjennomgås på e-post.

- For øvrig har jeg vært i kontakt med domstolene i aktuelle saker, for å sørge for at sakene går sin gang. Vi har jevnlig en ansatt innom kontoret i Oslo som sørger for å sende ut det som skal av brev og annen informasjon, samtidig som innkommet post blir skannet og fordelt til den enkelte advokat. Vi forsøker vårt beste for å sørge for å bistå våre klienter i denne vanskelige tiden, påpeker Khan.

Han håper nå at hjemreisen til Norge kan skje så fort som mulig.

- Vi har fått bekreftet retur 11. april, men forholdene endrer seg hele tiden. Ambassaden jobber for å få til eventuelle tidligere returer, sier Khan.

Powered by Labrador CMS