Sjakkekspert og managing partner i Legalis, Torstein Bae, satser videre.
Sjakkekspert og managing partner i Legalis, Torstein Bae, satser videre.

Lanserer advokatchat og ansetter fire nye advokater

- Vi har så langt ikke merket noen nedgang i etterspørselen, sier Torstein Bae i Legalis.

Publisert Sist oppdatert

Denne uken lanserte advokatfirmaet Legalis en advokatchat der privatpersoner over hele landet kostnadsfritt kan komme i kontakt med en advokat.

Løsningen tilbyr chat i sanntid, videokonferanse direkte med advokat, deling av skjerm, og opplasting av dokumenter, forteller firmaets managing partner Torstein Bae.

Slik kan det se ut når du chatter med advokat på Legalis' nye tjeneste.
Slik kan det se ut når du chatter med advokat på Legalis' nye tjeneste.

- Advokatbransjen har tradisjonelt ikke vært så kjent for å være innovative som det andre bransjer har vært, for eksempel legene. Men vi tror absolutt dette er noe kundene våre vil sette pris på. Denne løsningen vil utfylle tradisjonelle kanaler som telefon og e-post, og vil være en enkel måte å komme i kontakt med en advokat på, sier Bae til Advokatbladet.

Flere saksfelt

Han konstaterer at mange har rettslige spørsmål rundt koronakrisen vi er inne i, både når det gjelder arbeidsliv, permitteringer, trygdeytelser, og hvordan man skal forholde seg til inngåtte avtaler.

- Korona-situasjonen slår inn på mange områder. Vi får eksempelvis spørsmål om hva som skjer med avtalte boligovertagelser, sier Bae, som også er kjent som NRKs sjakkekspert.

I løpet av de 30 minuttene med advokatchat firmaet tilbyr, kan advokatene ifølge Bae avklare enkle spørsmål, eller anbefale videre oppfølging med et tilbud om ytterligere advokatbistand.

- Vi håper dette vil bli et lite bidrag til at folk der hjemme kan få en uforpliktende prat med advokat. En av våre grunnleggende tanker er å senke terskelen for å ta kontakt med advokat, sier Bae.

Spent på effekten

Korona-sitausjonen har, ifølge en fersk undersøkelse fra Advokatforeningen, ført til at om lag 5 prosent av landets ansatte advokater og fullmektiger er permitterte, mens ytterligere 15 prosent har fått varsel om at de kan bli permittert i løpet av den nærmeste fremtid. Så langt har ikke Legalis merket en lavere etterspørsel.

- Vi har vært veldig spente på hvordan dette skulle slå ut. Foreløpig har vi ikke grunnlag for å si at dette har hatt en negativ effekt for oss. På mandag starter det fire nye advokater hos oss. Sånn sett går vi litt mot strømmen, påpeker Bae.

I likhet med firmaets drøyt tredve ansatte arbeider han for tiden på hjemmekontor.

Også de nyansatte, som ble ansatt før korona-krisen, vil i begynnelsen jobbe hjemmefra.

-Heldigvis har vi skybaserte systemer som er tilpasset dette. Med mulighet til deling av dokumenter har det gått veldig bra til nå, selv om det selvfølgelig er litt utfordrende for de som har barn i barnehagealder eller må undervise skolebarn, erkjenner Bae.

Næringlivshjelp

Også Lex advokater i Fredrikstad tilbyr gratis bistand i forbindelse med koronaviruset. Firmaet retter seg mot næringslivet i Østfold.

«Vi opplever at mange bedrifter har mange spørsmål i disse koronatider. På vår måte vil vi bidra med det vi kan for at så mange bedrifter som mulig skal komme seg helskinnet igjennom denne krisen. Vi lanserer derfor nå en halvtimes gratis koronahjelp til bedrifter i Østfold», opplyser de på sine nettsider.

I Oslo tilbyr advokatfirmaet Selmer gratis korona-hjelp til små bedrifter, organisasjoner og foreninger som er hardt rammet av koronakrisen, og som ikke har tilgang til juridisk kompetanse.

TIPS OSS! Hvordan takler ditt firma korona-tiltakene? Har du et spørsmål du mener vi bør stille til myndighetene? Ta kontakt her!

Powered by Labrador CMS