Nils Kristian Lie (t.v.) og Ole André Oftebro går begge fra Ræder til Kluge.
Nils Kristian Lie (t.v.) og Ole André Oftebro går begge fra Ræder til Kluge.

Partner-nytt: Sjekk hvilke firmaer som har rekruttert

Landets største advokatfirma utenfor Oslo bytter MP, Advokatforeningens klagegeneral forlater Arntzen de Besche, tidligere Høyre-topp blir advokatfullmektig i Elden - og Kluge henter inn hele fem nye partnere.

Publisert Sist oppdatert
Arbeidsrettsteamet til Kluge har vokst betydelig siden før nyttår.
Arbeidsrettsteamet til Kluge har vokst betydelig siden før nyttår.

Kluge har hentet inn fire advokater fra arbeidsrettsteamet til Ræder, deriblant partnerne Ole André Oftebro og Nils Kristian Lie.

Nå vil firmaet bli landets beste på arbeidsrett, opplyser de til Finansavisen Jus.

Også immaterialrettsadvokat Marte Thorsby blir ny partner i samme firma.

Fra egne rekker hentes Joar Kalsaas og Fredrik Aadal opp som partnere, og vil styrke firmaets posisjon og satsning på energi, entreprise og offentlig sektor, skriver firmaet på sine nettsider.

Til Ræder har Wiersholms senioradvokat Siri Falch-Olsen meldt overgang og blir partner mens Kristian Østberg rykker opp fra egne rekker til samme posisjon.

Skattespaltist til Bull

Morten Fjermeros er ny partner i Bull & Co. fra 1. januar 2021. Han kommer fra Hjort. Tidligere har han også ledet skatteavdelingen i Thommessen.

- Morten har en skatte- og avgiftskompetanse som få kan matche, og vi er svært glade for å ha ham med i oppbyggingen av skatt og avgift som et nytt satsingsområde hos oss. Med Mortens dybdekompetanse, faglige engasjement og lange erfaring har vi kompetanse og kapasitet til å tilby et større tjenestespekter til kundene våre, sier Jan Martin Fjellestad, corporate- og skattepartner i Bull.

Fjermeros holder jevnlig foredrag om skatterettslige forhold og har skrevet en rekke fagartikler. Han er også fast spaltist i Finansavisens skattespalte.

- Bull er et firma i sterk vekst og det blir veldig spennende å være med på å bygge et skatte- og avgiftsmiljø i Bull sammen med både erfarne og yngre ressurser. Jeg har stor tro på satsingen og firmaets verdiproposisjon, og gleder meg til å bli en del av Bull-teamet, sier Fjermeros.

Leder av Advokatforeningens disiplinærutvalg, Kåre I. Moljord forlater Arntzen de Besche til fordel for Henriksen og co. der han skal være advokat i firmaets kontorfellesskap.

«Moljord vil være et viktig bidrag til vårt faglige og sosiale miljø, og vi ønsker ham hjertelig velkommen», skriver advokatfirmaet på LinkedIn.

Henter tidligere politiker

Tidligere stortingsrepresentant og justispolitisk talsperson for Høyre, André Oktay Dahl startet nylig som advokatfullmektig i Elden.

Foruten Dahl har Elden også hentet inn de to advokatene Silje C. Hellesen og Ingrid Lauvås som partnere til et nytt avdelingskontor i Haugesund, slik Advokatbladet har omtalt tidligere.

Jan Olav Aabø og Eivind Landmark Tandrevold er nye partnere i Arntzen de Besche fra 4. januar 2021.

- Vi er glade for å ha fått om bord Eivind og Jan Olav, sier managing partner i Arntzen de Besche Håvard Sandnes.

- De er begge fremdragende jurister, og i tillegg svært hyggelige å samarbeide med. De kommer til å styrke AdeB generelt, og tvist- og prosedyremiljøet spesielt, påpeker han

I landets største advokatfirma Schjødt har det skjedd to interne opprykk.

- Audun Bondkall og Halvard Helle er fra nyttår tatt opp som partnere med stemmerett. De har tidligere vært assosierte partnere, opplyser Per Ristvedt til Advokatbladet.

Managing partner Ernst Ravnaas kan glede seg over flere nye fjes i SANDS-partnerskapet. Firmaet har hentet inn John Steffen Gulbrandsen fra Bing Hodneland mens Sofia Bjørck og Roger Engebretsen har fått opprykk fra egne rekker. I september startet Peder Knudtzon som kom fra Wiersholm mens Christian Berg Meland ble hentet fra samme firma i mai.

Allerede i november offentliggjorde Thommessen at de har gitt de tre advokatene Heidi Jorkjend, Magnus Hauge Greaker og Øyvind Mork Karlsen opprykk til partner.

I Wikborg Rein er Gry Hvidsten, Hanna Beyer Olaussen og Hanne Zimmer nye i partnerskapet.

Inn og ut

Den rutinerte eiendom- og entrerpiseeksperten Harald Fosse har meldt overgang fra Grette til Hjort.

– Vi er svært fornøyde med å ønske Harald velkommen til Hjort. Vi vet at han vil tilføre kunnskap og kapasitet inn i et viktig fagområde hos oss, og ser frem til å få han med oss i videreutviklingen av et av Hjorts prioriterte satsningsområder, sier Liv Zimmermann, leder av eiendom og entreprise hos Hjort til firmaets nettsider.

Silje Grimseth Ullebust går fra Hjort til Grette.
Silje Grimseth Ullebust går fra Hjort til Grette.

Andre veien går offentlige anskaffelser-ekspert Silje Grimseth Ullebust.

- Sammen med flere andre nye partnere i Grette er Silje med på å definere Grette som et advokatfirma for fremtiden, sier Grettes managing partner Jacob S. Bjønness-Jacobsen i en melding.

I BAHR er siste nytt at eiendomsadvokat Andreas Rørvik tar den korte veien fra naboen Selmer og blir partner i firmaet med kontorer ytterst på Tjuvholmen i Oslo.

Før nyttår ble det offentliggjort at også Ida Marie Windrup og Jonathan Uggedal blir nye partnere der.

Benedicte Krogh Grimstad og Hanne-Marie With Solvang blir nye partnere i Dalan.
Benedicte Krogh Grimstad og Hanne-Marie With Solvang blir nye partnere i Dalan.

Kvinneandel på 30 prosent

Dalan opplyser at de har tatt opp tre nye partnere, og at firmaet nå har en kvinneandel på over 30 prosent i partnerskapet.

De tre er Benedicte Krogh Grimstad, Hanne-Marie With Solvang og Christian Bugge.

- Jeg er stolt og takknemlig over å få bli en del av partnerskapet i Dalan. Dalan har en unik kultur og et meget godt arbeidsmiljø - et miljø jeg anser som veldig motiverende. Dalans eiendomsteam er et av landets sterkeste fagmiljøer innenfor eiendom - og jeg gleder meg til å ta en enda større del i reisen videre. Etter årets partneropprykk er vi i Dalan nå totalt seks kvinnelige partnere av totalt 19. At vi nå har en kvinneandel i partnerskapet på rett over 30 prosent er vi stolte av, sier Grimstad til Advokatbladet.

Christian Bugge blir ny partner i Dalan.
Christian Bugge blir ny partner i Dalan.

Mens de to førstnevnte har mange års erfaring fra firmaet, ble Christian Bugge hentet inn fra kommuneadvokaten i 2018.

- Da jeg skulle begynne privat igjen etter noen år som offentlig advokat, falt valget raskt på Dalan med sine tradisjoner og dyktige folk innen mine kjerneområder. De to årene som senioradvokat har vært veldig bra. Som partner håper jeg å kunne bidra til å utvikle firmaet videre innenfor disse områdene, påpeker Bugge.

I Bergen styrker Harris sin posisjon innen skatt- og avgiftsrett og har gitt Lars M. Hegdal opprykk til partnerposisjon.

- Vi har et ungt, ambisiøst og sterkt partnerteam på vår sektor. Med Lars med på laget styrkes Harris sin posisjon som brede forretningsjuridiske rådgivere for små- og mellomstore bedrifter. Lars er god på å se løsninger og muligheter som skaper merverdier for våre klienter, sier daglig leder for bedriftssektoren i Harris, Christian Skoge.

Olav Pedersen har trådt inn i ny rolle som daglig leder i Harris.
Olav Pedersen har trådt inn i ny rolle som daglig leder i Harris.

Vil vokse i vest

Landets største advokatfirma med hovedkontor utenfor Oslo har også fått ny daglig leder, Olav Pedersen, som har over tjue års erfaring i firmaet.

- Harris har en klar ambisjon om videre vekst og å være et ledende advokatfirma på Vestlandet. Jeg brenner samtidig for eiendom og eiendomsutvikling og vil fortsatt bruke mye av min tid på klienter og ulike prosjekter. Vi har en meget solid administrasjon som sikrer gode rammebetingelser for dette, sier Pedersen til egne nettsider.

Børje Hoff som tidligere var managing partner i firmaet, går nå tilbake til en vanlig partnerposisjon.

NB: Oversikten er ikke fullstendig - tips oss gjerne om nye partnere!

Powered by Labrador CMS