Ida Marie H. Ødegaard Windrup gjør seg klar for å bytte ut travle London med Tjuvholmen i Oslo.
Ida Marie H. Ødegaard Windrup gjør seg klar for å bytte ut travle London med Tjuvholmen i Oslo.

Fra advokat-jobb i London til partnerposisjon i BAHR

BAHR henter inn to nye advokater i partnerskapet. En kommer fra egne rekker, mens den andre vender tilbake etter flere år som advokat i Watson Farley & Williams i England.

Publisert Sist oppdatert

Etter mange år i Watson Farley & Williams i London vender nemlig Ida Marie H. Ødegaard Windrup (36) hjem til Oslo og BAHR for å bli partner. Hun blir tilknyttet BAHRs markedsgruppe for finans, og vil ha fremmedkapital som sitt hovedområde.

Windrup ble uteksaminert fra UiO i 2008, og jobbet etter dette fire og et halvt år i BAHR. I 2013 kvalifiserte hun seg som solicitor i England og Wales.

- Da jeg fikk tilbud om å ta et halvår i London synes jeg det virket som en spennende mulighet - og takket ja, sier Windrup til Advokatbladet.

Etter en stund ble Windrup sammen med mannen hun i dag er gift med, og bestemte seg for å bli boende i London.

- Gjennom alle disse årene i utlandet har jeg beholdt den nære kontakten med BAHR, og jobbet mye med dem. I min arbeidshverdag i England har jeg dessuten hatt flere nordiske banker som klienter og jobbet tett opp mot Norge. Sånn sett blir nok ikke hverdagen så forskjellig, sier Windrup, som har vært senioradvokat i Watson Farley & Williams i flere år.

Langvarig hjemmekontor

- På kontoret i City har jeg ikke vært siden mars. Alle har hatt hjemmekontor siden Englands første nedstenging i mars.

Firmaet jobber blant annet med fremmedfinansiering innen shipping og offshore, og har femten kontorer over hele verden.

- Vi har lenge hatt en plan om å flytte til Oslo. Nå passet det bra, sier Windrup, som ser frem til å ta med mann og to barn på flyttelasset tilbake til Norge.

For henne var det kun BAHR som var aktuelt i hjemlandet.

- Jeg har ikke ønsket å arbeide for et annet norsk firma med kontor i London, ettersom jeg alltid har følt en sterk lojalitet overfor BAHR. Da de ringte føltes det veldig riktig, sier Windrup, som ser for seg å være på plass på kontoret i Oslo i løpet av mars 2021.

Da blir hun firmaets sjette kvinnelige partner av totalt 39 advokater i partnerskapet.

-Det er kjempepositivt å se utviklingen, og at det går an å kombinere jobben som forretningsadvokat med familie, sier Windrup.

Mer mangfold i UK

Hun opplever at flere engelske advokatfirmaer har kommet lengre på mangfold enn man har i Norge.

- I mitt firma er det om lag femti-femti kvinnelige og mannlige partnere, og slik er det hos flere konkurrenter også. Mange kvinner er nok bekymret for at jobben skal gå ut over familien, men min erfaring er at dette lar seg kombinere så lenge arbeidsgiver legger til rette for at man kan ha en fleksibel arbeidshverdag - og man har kolleger som er åpne for at den som ønsker det skal lykkes med kombinasjonen karriere og familieliv, sier Windrup.

Hun understreker at BAHR lenge har engasjert seg for å bedre mangfoldet.

- Allerede da jeg først flyttet til London i 2011 var dette noe leder av bank og finansgruppen Richard Sjøqvist var opptatt av, husker jeg, påpeker Windrup.

Imponert over norske advokater

Etter å ha opplevd den norske advokatstanden utenfra i mange år, ser Windrup frem til å arbeide tettere med norske kolleger igjen.

- Sett fra London og basert på de internasjonale transaksjonene vi gjør med Norge synes jeg de norske advokatfirmaene er veldig imponerende. Advokatene er løsningsorienterte og serviceinnstilte. Ikke minst har de forståelse for klientene sine, samt humor og varme, sier Windrup.

Hun tror hennes internasjonale erfaring og nettverk, og engelskrettslige kvalifikasjoner vil være et pluss i hennes nye rolle, og håper å bidra til at BAHR vil kunne styrke sine bånd med internasjonale advokatfirmaer og klienter.

Jonathan Uggedal har gått hele veien i BAHR. Snart blir han partner.
Jonathan Uggedal har gått hele veien i BAHR. Snart blir han partner.

Vokst opp i BAHR

Også Jonathan Uggedal (35) blir snart partner i BAHR. Uggedal begynte i BAHR rett etter uteksaminering fra UiO i 2010.

Han har siden den gang vært tilknyttet firmaets markedsgruppe for kapitalforvaltning og private equity. Her bistår han ledende kapitalforvaltere og aktive eierfond i bransjespesifikke juridiske spørsmål og transaksjoner.

- Det er selvfølgelig veldig stort å få bli partner i BAHR. Dette er både firmaet jeg har «vokst opp», og et av Norges absolutt ledende advokatfirmaer. Jeg gleder meg til å få bidra til BAHR-fellesskapet og klientene i en ny rolle. Fremover vil jeg også fokusere på bistand til ledende kapitalforvaltere og aktive eierfond i bransjespesifikke juridiske spørsmål og transaksjoner, sier Uggedal.

Powered by Labrador CMS