Ingrid Lauvås, Silje Christine Hellsen og Katrine Engelsgjerd Eikestad blir nye partnere i Elden.

To profilerte Haugesund-advokater til Elden - og ny partner i Bergen

Ingrid Lauvås og Silje Christine Hellesen forlater Eurojuris og blir partnere i Elden. Firmaet ansetter også en ny partner i Bergen, og fem fullmektiger i Oslo.

Publisert

- Det er ingen koronakrise i prosedyrebransjen for tiden, sier John Christian Elden.

John Christian Elden har sikret seg to kjente advokater til firmaets nyopprettede Haugesund-kontor.

Av de totalt åtte nyansettelsene er seks kvinner.

- Rettsvesenet leverer som aldri før. Vi er stolte over å få så mange nye og kvalifiserte medarbeidere, sier John Christian Elden til Advokatbladet.

Advokatfirmaet Elden har nå kontorer i Bergen, Stavanger, Sandefjord og på Gol, i tillegg til hovedkontoret i Oslo. Men over nyttår startes også et lokalkontor i Haugesund.

Det er de to kjente advokatene Silje C. Hellesen og Ingrid Lauvås som skal begynne i Elden på nyåret. Begge jobber i dag i Advokatfirmaet Eurojuris Haugesund.

Hellesen sitter i Advokatforeningens hovedstyre, og var tidligere kretsleder i Haugesund.

Hun er politisk aktiv, og er nestleder for Arbeiderpartiet i Haugesund. Lokallaget jobbet i sommer for at hun skulle bli Rogalands førstekandidat til stortingsvalget til neste år, men hun ble til slutt innstilt på 9.plass, og vil dermed ikke komme inn på Stortinget i denne omgang.

Hellesen er styreleder i Haugesunds 8.mars-komité, og er med å arrangere det såkalte Rabinowitz-seminaret om menneskerettigheter og minoriteter, til minne om den jødiske forretningsmannen Moritz Rabinowitz.

Hun var også med å etablere Gatejuristen i Haugesund. Les vårt portrettintervju med henne her.

Driver snap-konto rettet mot unge

Ingrid Lauvås er leder av Advokatforeningens nyopprettede lovutvalg for barnevern, og har markert seg som en forkjemper for økt rettssikkerhet for alle.

Skjermdump fra Ingrid Lauvås' Advokatsnap-konto på Snapchat.

- Jeg håper ingen påstår at det ikke er klassejuss i Norge. Man må erkjenne problemet. At det er klassejuss er uomtvistet - og det er en stor utfordring, slik jeg ser det, sa hun nylig til Advokatbladet.

Da hun var medlem i lovutvalget for velferdsrett var hun blant annet i møte med Sentralenheten for fylkesnemndene for å diskutere utfordringer sett fra et advokatperspektiv.

På høsten 2019 startet hun snap-kontoen Advokatsnap, der hun deler juridisk informasjon på forståelig språk til unge mellom 13 og 20 år.

Til daglig jobber hun med strafferett, barnevern, og saker knyttet til foreldreansvar, bosted og samvær, og har vært partner i Eurojuris siden 2014.

Fra bank til prosedyre

Den nye partneren i Bergen er Katrine Engelsgjerd Eikestad (42). Hun har de siste par årene jobbet som internadvokat i Sparebanken Vest, dit hun kom etter å ha vært juridisk utreder i Gulating lagmannsrett i fire år.

Hun har også i seks år jobbet som politiadvokat i Vest politidistrikt, blant annet på Seksjon for organisert kriminalitet, og har erfaring med narkotika- og økonomisaker.

Nå ser hun frem til å gå i retten igjen.

- Jeg har omfattende erfaring med å prosedere saker for retten, og har savnet akkurat dette aspektet ved advokatyrket. Derfor ser jeg frem til å bistå klientene med både omsorg og høy kvalitet, sier Eikestad til Advokatbladet.

Ikke bare strafferett

Advokatfirmaet Elden har fagmiljøer med høy kompetanse på en rekke rettsområder, i tillegg til strafferett, understreker hun.

- Elden ekspanderer i Bergen, og har allerede mange dyktige advokater og fullmektiger og et inspirerende fagfellesskap der, som jeg gleder meg til å bli en del av som ny partner i firmaet, sier Eikestad.

- I Elden kommer jeg ikke utelukkende med strafferett, men også med sivilrett og sivilprosess. Men både domstols- og politierfaring er åpenbart gunstig når jeg nå blir forsvarer i straffesaker, forteller hun.

- Essensen er tillit

Hun vil ikke kalle overgangen til Elden som et «sidebytte».

- Nei, jeg synes ikke det er en treffende karakteristikk. Felles for advokatyrket - uavhengig av rolle - er den tilliten man får fra oppdragsgiveren når man blir betrodd saken; enten arbeidsgiver er politiet, et selskap eller en privatperson. Den tilliten får man fordi man har et faglig verktøy, og så skal man vise seg tilliten verdig gjennom god rådgivning og arbeid som holder høy kvalitet, sier Eikestad.

Hun mener det kan være sunt å våge seg på rollebytter i yrkeskarrieren.

- Essensen og fellesnevneres i arbeidet jeg gjør, er jo uansett god ivaretakelse av klienten og jussen.

De fem nye advokatfullmektigene som har fått jobb ved Eldens Oslo-kontor er Maren Larsen Borgan, Sunniva Aksnes, Astri Stautland, Oscar B. Wisting og Andreas Seehusen Karlsbakk.

Powered by Labrador CMS