Partner Marianne Rodvelt i Advokatfirmaet Hald & Co i Arendal.

– Jussen er den samme i distriktene som i storbyene

– Jeg tror flere lokale aktører på Sørlandet ville hatt glede av å oppdage hvor god advokatkompetanse som kan tilbys lokalt, sier Arendal-advokat Marianne Rodvelt.

Publisert

Advokatfirmaet Hald & Co

  • Lokalisert: Arendal
  • Ansatte: 13 advokater hvorav 8 er partnere, og 5 administrativt ansatte
  • Daglig leder: Thomas Nordgård
  • Styreleder: Magne Olsen
  • Kjerneområder: Selskapskapsrett, energirett, arbeidsrett, familie- og barnerett, plan- og bygningsrett, konkurs og bobehandling, erstatnings- og forsikringsrett, strafferett
  • Omsetning: 25,6 millioner i 2020

Da Arendalsuka gikk av stabelen i midten av august, var det kontorlokalene til Advokatfirmaet Hald & Co i som var åstedet for Advokatforeningens rettsstatssatsning. Firmaet er det største advokatfirmaet på Sørlandet utenfor Kristiansand, med lokaler midt på torvet i Arendal sentrum.

– I Hald & Co var vi tidlig ute med omstilling fra «generalistadvokaten» til spesialisering, slik at vi i dag kan tilby juridisk spisskompetanse innenfor et bredt spekter av fagfelt. Kjerneområdene våre spenner fra forretningsjus til strafferett, så hos oss finner du noen som brenner for alle temaene som ble satt på dagsorden i Advokatlåven under Arendalsuka, forteller Rodvelt.

Fra generalister til spesialister

Hun peker på at trenden virker å være at man går fra en tidligere stor andel generalister i egen praksis, til at flere slår seg sammen i større og mer spesialiserte fagmiljøer – også utenfor de største byene.

– I firmaet vårt kan vi nå sette sammen team med spisset kompetanse som man tidligere måtte inn til de større byene for å få. Både pris, fordelen ved å kunne møtes personlig og verdien av lokalkunnskap kan være fortrinn ved å søke advokatbistand lokalt, mener Rodvelt.

Hald & Co har også valgt å styrke tilgangen på kompetanse ved å gå inn i advokatnettverket Eurojuris.

Bærekraft i ryggen

Selv gikk Rodvelt inn som partner i Hald & Co i 2018, etter å ha drevet privat praksis i hjembyen Grimstad siden 2013. Før den tid var hun borte fra jussen i ti år.

– Jeg har en litt atypisk bakgrunn. Jeg er veldig opptatt av klima og miljø, og kom fra stilling som forsker og prosjektleder i Agderforskning med fokus på samfunnsansvar og det grønne skiftet i næringslivet, da jeg igjen startet som advokat i 2013, forteller hun.

Rodvelt opplever at arbeidet med klima- og samfunnsansvar har gitt henne viktige erfaringer å ta med seg inn i advokatvirket.

– I denne perioden fikk jeg blant annet muligheten til å samarbeide med ledere i regionale virksomheter som var fremoverlente og ønsket å adressere bærekraftspørsmål. Dette lærte jeg mye av, påpeker hun.

Hald & Co flyttet inn i nye lokaler i fjor. – Dette er et ærverdig gammel bygg som har blitt totalrenovert av utbygger, med både hjerte og god fagkunnskap. Vi har vært veldig aktive i prosessen, så kontoret er skreddersydd våre behov, forteller Rodvelt.
Powered by Labrador CMS