SANDS-partnerne Anne Skjølseth Ekerholt, Ernst Ravnaas, Paul Ballamy, Jon Skjørshammer, og Geir Frøholm fra SANDS hygget seg i fornøyelsesparken Luna park i forbindelse med åpningen av fjorårets IBA-konferanse, som ble arrangert i australske Sydney. Flere av dem er påmeldt IBA-konferansen i Roma også. Foto: Henrik Skjevestad

Over 80 norske topp-advokater klare for verdens største advokat-konferanse

Søndag starter IBA Annual Conferense, med hele 81 påmeldte nordmenn, i Roma. - En ære å bli spurt om å bidra på konferansen, sier Simonsen Vogt Wig-partner Karin Fløistad, som er en av de norske foredragsholderne.

Publisert Sist oppdatert

Årets IBA-konferanse finner sted i Roma Convention center, og om lag 6000 advokater fra hele verden er påmeldt. IBA-konferansen begynner med en åpningsfest søndag kveld, mens åpningsseremonien, der Italias tidligere statsminister Romano Prodi er blant talerne, finner sted i Roma Convention senter mandag morgen.

Wikborg Rein, Selmer, Simonsen Vogt Wiig og SANDS har alle med sju påmeldte deltagere, mens Thommessen og Haavind begge stiller med seks partnere.

Flere av de norske advokatene skal være med i ulike paneldebatter.

- Mange møter

Preben Willoch, partner i Michelet og co, ser frem til konferansen.

- Jeg forventer å møte både nye og kjente kolleger fra hele verden og få litt faglig påfyll med kanskje noen andre perspektiver enn de som er tilgjengelige hjemme. Det blir mange møter med advokater og lange kvelder med sosialisering, påpeker Willoch til Advokatbldet.

Han gleder seg til å delta som co-chair i et panel som skal snakke om fremtiden for olje- og gass virksomhet i Afrika.

- Som medlem i IBAs Olje- og gassretts gruppe er det forventet at jeg bidrar med å sette sammen og delta i, eller lede, enkeltsesjoner på IBA-konferansen. Flere av temaene vi har ansvar for i år er veldig spennende, det gjelder både den nevnte Afrikasesjonen, ikke minst på grunn av den forventede eksplosive økningen i energibehov i Afrika fremover sammen med den stadig økende bevisstheten rundt klimaspørsmål, men også en sesjon om klimasøksmål mot både stater og oljeselskap som min tidligere kollega Karin Fløistad i Simonsen Vogt Wig skal delta i, tillegger Willoch.

Les også: - Vi vet at mange advokater har fått saker i andre land nettopp fordi de har vært der

De norske advokatene som er påmeldt IBA-konferansen

Oversikten inkluderer kun de som er påmeldt selve konferansen. Advokater som er til stede i Roma uten å være påmeldt fag-programmet er ikke med i oversikten.

Karin Fløistad fra Simonsen Vogt Wig skal sitte i et IBA-panel som omhandler klima-saker. Foto: Simonsen Vogt Wig

- En ære

Fløystad ser frem til å delta i nevnte sesjonen på IBA-konferansen.

- Det er en ære å bli spurt om å bidra på konferansen og spesielt for et så engasjerende tema. Det skjer mye i Norge på dette området, og det er spennende å kunne presentere det i en internasjonal sammenheng. Jeg skal for eksempel ta for meg hvordan staten ble saksøkt for brudd på Grunnloven 112 i forbindelse med 23. konsesjonsrunde, og forholdet til EU- og EØS-rett i saken om petroleumsskatt. Dette er jo saker som har vakt oppsikt internasjonalt, sier Fløystad til Advokatbladet.

- Det er et høyt kvalifisert panel, og jeg ser frem til debatten etter presentasjonene, tillegger Fløystad.

Totalt arrangeres det over 200 ulike fag-sesjoner under konferansen. Morten Aaserud fra Wilh Wilhelmsen Holding, og Siri Teigum fra Thommessen skal være med i et panel som skal diskutere antitrust i shipping.

Advokatforeningens tidligere leder, DLA Piper-partner Berit Reiss Andersen har i en årrekke vært sentral i IBA-sammenheng. I år skal hun delta i et panel som skal diskutere hvor vidt advokatfirmaer kan overleve uten advokatforeninger, mens Advokatforeningens generalsekretær Merete Smith skal delta i en debatt om kunstig intelligens.

I tillegg til det faglige, vil også en rekke større og mindre sosiale arrangementer finne sted. Blant annet skal de norske firmaene Wiersholm, SANDS, Simonsen Vogt Wiig, BAHR, og Selmer ha egne arrangementer.

Se hele IBA-programmet her!

Advokatbladet vil som vanlig være til stede under IBA-konferansen - tips oss gjerne om du har innspill til saker vi kan omtale!

Michelet og Co-advokat Preben Willoch (t.v.) skal delta som speaker under årets IBA-konferanse. Her fra konferansen i Washington DC i 2016. Foto: Henrik Skjevestad
Powered by Labrador CMS