Wiersholms markedsdirektør Christine Lindberg (t.v.) og partner Kristine Hasle Øverby skal begge til IBA-konferansen i Roma. Her fra et arrangement på Ekebergrestauranten tidligere i år.

Flere nye norske advokater klare for årets IBA-konferanse

- Viktig å fortsette med å bygge relasjoner og å introdusere nye fjes til våre forbindelser, sier markedsdirektør Christine Lindberg  i Wiersholm.

- Jeg vil oppfordre norske advokater til å delta på IBA-konferansen. Konferansen er en fin anledning til å treffe advokater fra andre land, og å knytte kontakter. Vi vet at mange advokater har fått saker i andre land nettopp fordi de har vært der, og knyttet kontakter med advokater som har et eller annet med Norge å gjøre, påpeker generalsekretær Merete Smitho i Advokatforeningen.

IBA-konferansen finner sted i Roma fra 7. til 12. oktober.

Se foreløpig program for IBA-konferansen i Roma her!

Smith sitter i IBA-komiteen Bar Executive committee, og skal være med i en paneldebatt under konferansen, som årlig samler om lag 6000 advokater fra hele verden. Temaet i debatten er hvordan kunstig intelligens bør reguleres, og hvor vidt advokatforeningene bør komme på banen i dette arbeidet.

- Det finnes svært mange ulike grupper, og å være med i en IBA-komite er en fin måte å bli kjent med advokatkolleger som er opptatt av det samme som deg. Gjennom slike arbeidsgrupper får man gjerne anledning til å stille som foredragsholder eller sitte i et fag-panel. Å tvinge seg selv til å delta her er en nyttig erfaring som krever litt arbeid, engasjement og innsats, men kan raskt betale seg.

Større Wiersholm-delegasjon

Wiersholms markedsdirektør Christine Liæker Lindberg er i firmaets delegasjon på syv advokater og ni totalt som skal delta på årets IBA-konferanse

– Hva er årsaken til at dere drar såpass mange på IBA-konferansen i år?

– At konferansen er i Europa gjør det selvsagt lettere å ta med flere fra teamet vårt. Hoveddelen av delegasjonen vår vil være til stede hele uken, sier Lindberg til Advokatbladet.

Partnere som Kai Thøgersen, Ståle Gjengset, Jarle Kvam, Gunhild Dugstad og Stephan L. Jervell blir igjen å se på konferansen. Nytt av året er at flere Wiersholm-advokater som er nye i IBA-sammenheng også er påmeldt, deriblant managing partner Morten Goller og partner Kristine Hasle Øverby.

– IBA er den viktigste internasjonale møteplassen for advokatbransjen. For oss er det viktig å fortsette å bygge relasjoner og å introdusere nye fjes til våre forbindelser. Jeg tror uken blir interessant, relevant, hyggelig og hektisk, sier Lindberg.

Målrettet arbeid

Under fjorårets IBA-konferanse i Sydney valgte firmaet å droppe deres velkjente Surprise-arrangementer, som de senere årene blant annet har hatt Suzann Pettersen i Washington og Kjetil André Aamodt i Wien på programmet. I år er arrangementet tilbake, denne gang med en pizzabakekonkurranse der mesterkokk Bent Stiansen er hentet inn som veileder og dommer.

– Vi liker jo å ha konkurranser på arrangementene med en lokal tvist som binder vertslandet og Norge sammen. I år ble matlaging en naturlig fellesnevner.

Firmaet skal arbeide målrettet med nettverksbygging med advokater fra hele verden.

- Vi ser frem til å treffe bransjekolleger i Roma og få nye impulser og inspirasjon. Samtidig vet vi at jobben hjemme ikke stopper opp, og må håndteres ved siden av konferanseprogrammet. Det kommer garantert til å gå i ett fra morgen til kveld, påpeker Lindberg.

 

Disse firmaene har egne arrangementer på årets IBA-konferanse i Roma:

Selmer: Tradisjonen tro inviterer Advokatfirmaet Selmer til årlig fest onsdagen under IBA-uken. Firmaets fester er sagnomsuste, og regnes av mange som et obligatorisk innslag på IBA-konferansen. Mye fordi firmaet, i motsetning til de fleste norske konkurrentene, også inviterer advokater fra norske firmaer, i tillegg til en ikke ubetydelig andel internasjonale gjester. Selmer-festen er det norske arrangementet som samler flest gjester.

Wiersholm: Inviterer i år nok en gang til Wiersholm Surprise med pizzabakingkonkurranse der mesterkokk Bent Stiansen hentes inn som ekspert.

BAHR: Advokatfirmaet BAHR skal også i år avholde en mingle-frokost for internasjonale kontakter i eksklusive omgivelser.

Simonsen Vogt Wiig: Etter et års pause er sjakkstjerne Magnus Carlsen tilbake som trekkplaster for Simonsen Vogt Wiigs årlige IBA-mottagelse.

SANDS: Managing partner Ernst Ravnaas og co slår på stortrommen, og inviterer til mini-konsert med Sissel Kyrkjebø.

I tillegg er det ventet at norske advokater fra blant annet Haavind, Arntzen de Besche, Michelet og co, og Wikborg Rein vil delta på IBA-konferansen. Fullstendig oversikt over alle arrangementer og deltagere er ikke klar ennå.  

- Hvis man først tar seg tid til å delta på IBA, bør man også vurdere å delta i en arbeidsgruppe på det området man er interessert i, mener Advokatforeningens generalsekretær Merete Smith (t.h.). Her med de danske kollegene (f,.v) Bettina og Henrik Rothe, og advokat Kjersti Ringdal fra Advokatforeningen på åpningsseremonien av IBA Sydney i fjor.
Golfspiller Suzann Pettersen (t.h.) veiledet advokater under Wiersholm Surprise på IBA-konferansen i 2016.
Selmer-partnerne Camilla Magnus og Christopher A. Jensen utgjorde velkomstkomiteen på firmaets IBA-fest i Sydney i fjor. Også i år satser Selmer stort på IBA-konferansen.
Powered by Labrador CMS