Kieran Pender presenterte rapporten Us Too på den årlige IBA-konferansen i 2019.

Slik skal IBA hjelpe advokater med å identifisere mobbing og seksuell trakassering på arbeidsplassen

International Bar Association tilbyr nå omfattende gratis online-kursing som skal bidra til å øke advokaters kunnskap om temaet.

Publisert Sist oppdatert

- For effektivt å kunne adressere utbredelsen og effekten av upassende oppførsel, kreves det en strategi omtrent som et puslespill. Kursing er en svært viktig brikke i dette puslespillet, sier Kieran Pender i en melding.

Han var ansvarlig for IBA-rapporten «Us Too», der det kom frem at mobbing og seksuell trakassering er et omfattende problem i advokatbransjen verden over. Pender jobber i dag som menneskerettighetsadvokat i Sydney.

IBA har nå derfor lansert et gratis e-kurs, som blant annet inkluderer quizer med konkrete problemstillinger, samt korte videosnutter.

- Vi mener tydelige regler og retningslinjer er viktig for å sette en standard. Og hvis en standard blir innført av firmaer og advokatforeninger, vil det være én av mange ting de kan gjøre, uttale Pender til Advokatbladet da rapporten ble lansert i 2019.

IBAs opplegg byr på problemstillinger der man selv kan ta stilling til ulike situasjoner- og så får begrunnede svar.

Ba om endringer

«Us too»-rapporten rådet advokatprofesjonen til å gjøre en samlet innsats for å forbedre hyppigheten og kvaliteten på opplæringen for å håndtere mobbing og seksuell trakassering.

- I tillegg til innledende og avsluttende moduler, består opplæringen av fire ytterligere moduler som fokuserer på mobbing, seksuell trakassering, og viktigheten av å handle på arbeidsplassen, forklarer Pender.

IBA utarbeidet disse anbefalingene til advokatstanden etter «Us Too»-rapporten.

- Kan styrke advokatstanden

Kurset er utarbeidet i samarbeid med det australske universitetet The College of Law i Sydney.

Mens IBA stiller med fagkompetansen, har The Collage of Law stilt sin tekniske og pedagogiske ekspertise til rådighet.

- Vi tror denne kursingen vil utgjøre en forskjell, sier Niru Palanivel ved College of Law som har ledet samarbeidet.

- Upassende oppførsel har ingen plass i noen yrkesgrupper, især ikke i et yrke som krever en høy etisk standard. Vi håper dette kurset kan styrke advokatstanden, og bidra til at advokater kan bruke sin rolle til å få til positive endringer, sier Pender.

Powered by Labrador CMS