Erik Thyness har vært partner i Wiersholm siden 1996, og var også managing partner fra 2006 til 2012.
Erik Thyness har vært partner i Wiersholm siden 1996, og var også managing partner fra 2006 til 2012.

En Wiersholm-partner og en lagdommer på vei mot Høyesterett

For Erik Thyness ville det være et privilegium å få et dommersete i Høyesterett. Mandag kom beskjeden: Han er innstilt til et av de to ledige embetene.

Publisert

- Jeg synes det er veldig hyggelig å være innstilt. Jeg har jo søkt på denne jobben fordi jeg synes det er en spennende stilling i en viktig institusjon, som det ville være et stort privilegium å en bli del av, sier Thyness til Advokatbladet.

Like over helgen ble det kjent at Wiersholm-partneren og lagdommer Kine Elisabeth Steinsvik (42) er innstilt til de to ledige embetene i Høyesterett. Med sine 42 år Steinsvik den yngste av totalt ni søkeren. Hun har lenge jobbet som fungerende Riksmekler, samtidig som hun har vært lagdommer i Borgarting siden 2014.

- Mye jeg må lære

Selv har Thyness arbeidet et langt liv i og med næringslivet. Det er en yrkesbakgrunn som foreløpig ikke er tungt representert i Høyesterett.

- Jeg synes at det blir utrolig spennende å jobbe med viktige saker over hele det juridiske fagfelt, samtidig som jeg naturligvis har stor respekt for oppgaven. Det er veldig mye man skal kunne og det veldig mye jeg må lære. Jeg håper jeg har noen erfaringer fra min type praksis som kan være supplerende, men det også er åpenbart at jeg må håndtere ting jeg ikke har jobbet med på svært mange år, sier han.

Thyness legger ikke skjul på at et sete i Høyesterett vil by på en helt ny arbeidshverdag sammenliknet med jobben som forretningsadvokat.

- Det er et element i motivasjonen. På noen punkter i livet kan det være spennende å ta fatt på utfordringer av en annen art enn det man er vant til. Samtidig trives jeg ekstremt godt i Wiersholm, og jeg kommer til å savne mine kolleger meget sterkt.

Sterkeste søkerlisten på lenge

Da Høyesterett i 2013 utlyste to ledige dommerembeter, var det ingen søkere som meldte seg. Først da Justisdepartementet etter mange protester utlyste stillingene på nytt i 2014 og ga søkerne mulighet til å unnta sin søknad fra offentligheten, kom det inn tolv søkere. I 2016, da Høyesterett utlyste et dommerembete, var Thommessen-advokat Borgar Høgetveit Berg (46) den eneste reelle søkeren.

Da de to ovennevnte embetene ble utlyst i 2018, hadde imidlertid utviklingen endret kurs og hele ni stykker meldte sin interesse for dommerjobbene. I tillegg til Thyness og Steinsvik, søkte også Wikborg Rein-partner Filip Truyen (53), lagdommer i Hålogaland Susann Funderud Skogvang (43), lagdommer i Borgarting Christian Lund (55), BAHR-partner Are Stenvik (52), professor ved UiB Bjarte Askeland (53), avdelingsdirektør i Justisdepartementet Toril Kristiansen Høyland (54) og partner i Simonsen Vogt Wiig, Karin Fløistad (47).

Totalt var det tre høyesterettsdommere som takket for seg i fjor. Arnfinn Bårdsen har blitt dommer i Strasbourg, mens Karl Arne Utgård og Bård Tønder gikk av med pensjon.

Det har foreløpig ikke lyktes Advokatbladet å få en kommentar fra Kine Elisabeth Steinsvik. 

Powered by Labrador CMS