Johan Dolven (foran) og et lite utvalg av HELPs advokater (til venstre). Til høyre et utvalg av firmaets økonomer, markedsførere, teknologer og andre fra ulike stabfunksjoner.

HELP vant arbeidsplass-kåring

2020 ble et gullår for HELP: Selskapet vokste med hele femti medarbeidere, og går til topps i fersk kåring av Norges beste arbeidsplass. - En anerkjennelse som varmer i et år med pandemi og hjemmekontor, sier Johan Dolven.

Publisert Sist oppdatert

- Aldri har vi hatt så fornøyde kunder, så fornøyde ansatte, og så sterk vekst som i året 2020. Alt henger sammen med alt, sier administrerende direktør Johan Dolven i HELP.

Selskapet har nå om lag 130 ansatte advokater, og er i gang med å rekruttere flere.

Det er tjenesten Great Place to Work som har kåret HELP til Norges beste arbeidsplass i 2021.

Bedrifter som ønsker å være med i kåringen, må først delta i et sertifiseringsprogram. Kulturanalyser, kartlegging av praksiser og medarbeiderundersøkelser benyttes for å avdekke styrker og konkrete forbedringsområder, ifølge Great Place to Works nettsider.

Kåringen ble offentliggjort klokka 16 i ettermiddag, og de HELP-ansatte fulgte den live, forteller Dolven.

- Det var veldig, veldig gøy, og jeg er bittelitt stolt nå!

Help toppet i kategorien for firmaer med mellom 50 og 199 ansatte, mens selskapet FotoWare (34 ansatte) gikk av med seieren blant firmaer med mellom 20 og 49 ansatte.

I kategorien middels store selskaper, ble Cisco (498 ansatte) nummer én, mens informasjonsteknologiselskapet Sopra Steria med sine 1977 medarbeidere, toppet i klassen for de største firmaene.

Så vidt Advokatbladet kjenner til, er HELP det eneste advokatfirmaet som er med i kåringen.

Fra tolvte til førsteplass

- HELP har i åtte år brukt Great Place to Work for å søke etter forbedringer. Første gang vi var med ble vi fortalt at flere advokatfirmaer hadde trukket seg fordi de ikke gjorde det bra nok. Vi har lagt sten på sten, og ble sertifisert første gang for tre år siden. I fjor ble vi nummer tolv, og i år klatrer vi helt til topps, uansett bransje i kategorien 50 -199 ansatte, sier Johan Dolven.

Ifølge Dolven omfatter undersøkelsen mer enn fem hundre bedrifter som måler trivsel og arbeidsmiljø i en omfattende, anonym undersøkelse.

- Selv om vi først og fremst benytter undersøkelsen for å lete etter forbedringer, er vi stolte av å ha nådd til topps i konkurransen i et år med pandemi og hjemmekontor. Vi har unngått permitteringer. Tvert imot har vi det siste året ønsket femti nye ansatte velkommen, sier Dolven.

- Det er krevende å starte i ny jobb og gå rett på hjemmekontor, både for ansatte og ledere. Likevel har vi greid å skape samhold, både gjennom digital omstilling, ekstraordinær innsats og evne til å være nær, selv på avstand.

Dolven skryter av de ansattes innsats gjennom fjoråret.

- Alle ansatte har vist stort ansvar, ikke bare for egne arbeidsoppgaver og kunder, men også empati og omsorg for kolleger, sier han.

Vil ha eksterne eiere

Dolven har i årevis engasjert seg i debatten om hvem som kan eie advokatselskaper.

- Det bidrar sterkt til kulturen vår at vi har et tydelig samfunnsoppdrag, og har utfordret advokatbransjen i femten år. Vi skal fortsette å gjøre advokattjenester tilgjengelig for alle, sier han.

Firmaets viseadministrerende direktør Tore Strandbakken stod sammen med blant annet Nils Thommessen, Merete Nygaard og Bosse Langaas bak et åpent brev til Advokatforeningen som ble publisert i Finansavisen i forrige uke.

Powered by Labrador CMS