Olav Pedersen skal fortsette som managing partner i Harris.
Olav Pedersen skal fortsette som managing partner i Harris.

Snart blir Vestlandets største advokatfirma enda større

Harris + Dalheim Rasmussen = Sant!

Publisert Sist oppdatert

Fra 01.01.2022 slår advokatfirmaene Harris og Dalheim Rasmussen fra Bergen seg sammen og blir landets klart største advokatfirma utenfor Oslo.

Det nye firmaet tar Harris-navnet videre, og regner med at omsetningen i 2022 vil ligge på mellom 140 og 150 millioner kroner, opp fra 110 millioner kroner i 2020. Dalheim Rasmussen alene hadde en omsetning på 28 millioner kroner samme år.

Sammenslåingen skjedde på noe utradisjonelt vis.

– Vi ønsket å få inn en ny partner i firmaet som kunne styrke vårt arbeid innenfor konkurs- og bobehandling, sier managing partner i Harris, Olav Pedersen, til Finansavisen som først omtalte saken (krever innlogging).

Olav Pedersen tok over som managing partner i Harris ved nyttår. Mye av det første halvåret har gått med til å planlegge sammenslåingen med Dalheim Rasmussen.
Olav Pedersen tok over som managing partner i Harris ved nyttår. Mye av det første halvåret har gått med til å planlegge sammenslåingen med Dalheim Rasmussen.

Lagde navneliste

- Vi jobbet sammen med en headhunter, og laget en liste med navn vi ønsket oss. Der sto det cirka tolv navn, og øverst sto navnet til Jorunn Moltu Jacobsen, managing partner i Dalheim Rasmussen. Vi møtte henne, og fikk god kontakt, men hun hadde en sterk lojalitet til firmaet sitt. Derfor kom hun med idéen om å ta inn alle medarbeiderne derfra, forklarer Olav Pedersen i Harris til Advokatbladet.

– I møtet fikk jeg vite mer om hva Harris ønsket seg, og planene deres. Da ble det sådd en tanke hos meg om at vi kanskje heller skulle slå oss sammen, sier Jorunn Moltu Jacobsen til Finansavisen.

Størst utenfor hovedstaden

Pedersen erkjenner at ideen først virket litt skremmende.

- Men jo mer jeg tenkte over det - jo bedre likte jeg tanken. Vi er veldig fornøyde med løsningen vi kom frem til. De legger ned, og flytter over til oss. Til sammen regner jeg med at vi blir 21 partnere, og noe over femti advokater, sier Pedersen.

I motsetning til mange av de større oslofirmaene satser Harris både på små og mellomstore bedrifter, men også i privatmarkedet. Foruten i Bergen har firmaet også kontorer i Førde, Stryn, og Norheimsund.

Powered by Labrador CMS