Line Wefald.

Hun er ny managing partner i Grette

Jacob S. Bjønness-Jacobsen trer av etter ti år som MP. Inn kommer Line Wefald.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag ble det kjent at Line Wefald (42) blir ny managing partner i landets 17. største advokatfirma, nemlig Grette.

Det betyr samtidig at Jacob S. Bjønness-Jacobsen takker for seg etter ti år i lederstolen.

- Fra jeg ble ansatt som fullmektig har Grette vist meg stor tillit. Jeg har blant annet fått prosedere mange av Norges lengste entreprisesaker for retten, og har også i flere år ledet Grettes bygg- og anleggsavdeling som består av over førti advokater. Nå gleder jeg meg til å bruke disse erfaringene til å løfte firmaet videre, sier Wefald til Advokatbladet.

- Det er en rolle som gir unike muligheter til å bidra til å løfte et av Norges beste advokatfirmaer videre, gjennom utvikling av talenter, organisasjon og merkevare. Det kommer til å bli krevende, men jeg har en dyktig stab med meg, og en sterk partner- og ansattgruppe, så jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven.

Advokatbransjen, kravene til advokatrollen og forventningene til ledelse av advokatfirmaer er i rivende utvikling, sier avtroppende MP Bjønness-Jacobsen.

- For meg har det vært veldig spennende å bidra til veksten i Grette, og alle i Grette er stolte over at Line nå er vår nye sjef.

17 år i Grette

Med unntak av et år som dommerfullmektig, har Wefald arbeidet i Grette siden hun startet som advokatfullmektig i 2006. Inntil nå har hun også sittet som styremedlem.

- Line har vokst opp i Grette. Hun er en kulturbærer som har ledet firmaets største avdeling i noen år med veldig gode resultater, og hun er riktig leder for å ta selskapet inn i den nye fasen, sier styreleder Marius Langnes i en pressemelding.

- Line er operasjonell sterk, med stor virkekraft, og hun har en visjon for oss. Hun er et naturlig skifte når vi nå skal ta nye løft, sier styreleder Marius Langnes i en pressemelding.

Satser på industri, bygg og anlegg

De siste årene har Grette hatt god vekst, og i 2021 økte omsetningen med nesten 24 prosent sammenliknet med året før. Dermed ble det firmaet med tredje største vekst i omsetning etter EY og CMS Kluge.

I 2021 kunne Advokatbladet også fortelle at kalkulerte analyser av fremtidens advokatmarked hadde bidratt til store strukturendringer i firmaet, hvor blant annet halvparten av alle partnerne hadde blitt byttet ut på to år.

I dag består Grette av 105 advokater og advokatfullmektiger.

– Vi fant raskt ut at industri, bygg og anlegg ville bli veldig viktige områder fremover, og at det her, og på fornybar energi-feltet, vil være stort behov for spesialiserte advokattjenester av høy kvalitet. Derfor kunne vi prioritere slik vi har gjort, sa Jacob S. Bjønness-Jacobsen den gang.

Blant de seksten partnerne som forlot Grette var det seks som valgte å starte boutique-firmaet Gjessing Reimers, som spesialiserer seg på immaterialrett.

Powered by Labrador CMS