– Vi har vært tro mot nisjekonseptet og ikke falt for fristelsen til å ta saker som er i randsonen, sier Ida Gjessing om strategien til advokatfirmaet GjessingReimers.
– Vi har vært tro mot nisjekonseptet og ikke falt for fristelsen til å ta saker som er i randsonen, sier Ida Gjessing om strategien til advokatfirmaet GjessingReimers.

Ida Gjessing kåret til Norges flinkeste advokat innen immaterialrett og media

Det unge advokatfirmaet GjessingReimers tar hat-trick i advokatundersøkelsen, og får bekreftet at de har befestet sin ekspertposisjon innen immaterialrett. Et fokus på fag fremfor penger er nøkkelen, ifølge firmaet.

Publisert Sist oppdatert

I 2019 brøt Ida Gjessing og et knippe advokater ut av Grette for å etablere nisjefirmaet GjessingReimers, spesialisert på immaterialrett. Knappe to år senere viser Finansavisens advokatundersøkelse at de har markert seg; de scorer både som beste advokat, beste advokatfirma og beste unge talent innen nettopp immaterialrett og medier.

Immaterialrett og media

1. Ida Gjessing, GjessingReimers

2. Are Stenvik, BAHR

3. Jon Wessel-Aas, Lund & Co

4. Ingvild Hanssen-Bauer, Kvale

5. Anne Marie Sejersted, Kvale

6. Rune Opdahl, Wiersholm

7. Camilla Vislie, Thommessen

8. Felix Reimers, GjessingReimers

9. Jenny Sveen Hovda, Bull & Co

10. Halvor Manshaus, Schjødt

Kilde: Finansavisens advokatundersøkelse 2020

– Jeg er veldig glad og ydmyk. Jeg synes jeg møter mange flinke kolleger innen akkurat dette feltet, som jo egentlig er ganske smalt, sier Gjessing.

Advokatbladet kåret henne til Månedens advokat i april 2019.

Hun har lenge vaket i toppen av kategorien, og i år vinner hun for første gang tittelen som «beste advokat».

– Jeg har holdt en del foredrag og kanskje markert meg faglig, i tillegg til at jeg alltid har passet på å ha gode relasjoner til både klienter, kolleger og konkurrenter, men det er mange andre som også hadde fortjent hederen.

Velger fag over omsetning

Da Advokatbladet snakket med Gjessing ved firmaets spede begynnelse, sa hun at de ønsket «å fylle rollen som det mest spesialiserte advokatfirmaet innen immaterialrett og teknologi», og at «målet er å skape en strålende advokatboutique med IP og teknologi i alle hyllene».

– Det har vi egentlig greid. I hvert fall i våre konkurrenters øyne. Jeg er stolt av firmaet og mine kolleger. Vi har blitt veldig tydelige, og jeg tror det var en fin handling å starte denne bedriften med fokus på å gjøre nettopp det vi er gode på – og ingenting annet. Vi skiller oss ut.

Up & Coming i kategorien

1. Yngve Øyehaug Opsvik, Gjessing Reimers

2. Hanne Heltne, CLP

3. Stine Helén Pettersen, Bing Hodneland

4. Hanna Beyer Olaussen, Wikborg Rein

5. Knut Sverre Skurdal Andresen, Schjødt

GjessingReimers består kun av åtte advokater og én paralegal, men som fagmiljø innen immaterialrett er de større enn, eller på linje, med fullservicefirmaene, ifølge Gjessing. Hun tror hun har fått god drahjelp av firmaetableringen for å befeste sin faglige posisjon i markedet. I kategorien for flest poeng per advokat, tar hun 12. plassen med 106 poeng.

– Faglig styrke er viktigere for oss enn hvem som har et stort omsetningsvolum. Det er lettere å bli faglig tunge hvis man lar dét bli en iboende kraft. Jeg tror også det er et gode for klientene at vi har en slik profil.

Uslåelige kvinner

Sammen med Ida Gjessing er det kun to andre kvinnelige vinnere; Siri Teigum og Anne Sofie Bjørkholt. Gjessing tror flere «uslåelige, samvittighetsfulle og flinke kvinner» snart vil kreve sin plass blant de topprangerte.

– Det kan godt hende at kvinnelige advokater er mer synlig hos klientene enn denne undersøkelsen viser, uten at de nødvendigvis er så synlige i markedet. Det er ikke så meningsfylt å stå frem bare for å vise seg. Men aksepterer man at man er en ressurs som kan bidra med noe verdifullt, er det enklere, sier hun.

– Ved å være synlig faglig vil man drive både advokatmiljøet og rettsdisiplinen fremover. Det motiverer hvert fall meg.

Powered by Labrador CMS