Musiker og komiker Jon Niklas Rønning satte stemningen for Advokatenes fagdager.

Nå er Advokatenes fagdager i gang!

Jon Niklas Rønning åpnet showet.

Publisert Sist oppdatert

- Det dere får i dag er en fagbuffet der dere kan velge mellom 45 kurs, sa JUS-sjef Torbjørn Buer og Advokatforeningens leder Merete Smith da de åpnet arrangementet i Oslo kongressenter på Folkets hus i Oslo.

Komiker og musiker Jon Niklas Rønning hadde laget en egen advokatsang for anledningen:

«Dere kjemper for de svake og er opptatt av etikk, og når noen står alene, er dere der med skarpt og våkent blikk. Å være advokat må være veldig spesielt. For meg er de et bilde på en ekte superhelt», sang Rønning.

Hør mer i videoen over!

Fem fagstolper

75 foredragsholdere fra tretti firmaer og organisasjoner holder kurs innenfor de fem fagstolpene næringseiendom, arbeidsrett, forsvarerkurs, familie, arv og skifte og selskapsrett.

I tillegg er det fire fagstolper med aktuelle temaer som fakta og følelser i konflikt, avhendingslova og personvern for advokater som ikke driver med personvern og hva som kjennetegner et godt innledningsforedrag og en god prosedyre – for å nevne et lite utvalg.

Om lag sju hundre advokater deltar fysisk på arrangementet, mens et par hundre følger kursene digitalt.

Samtykkedebatt i representantskapet

Samtidig med kursene pågår også representantskapsmøte, som blant annet skal debattere samtykkelov, samt det årlige, felles displinærutvalgsmøte, som samler om lag 85 deltagere fra alle landets sju regionale disiplinærutvalg.

Det er første gang siden 2019 at fagdagene arrangeres fysisk.

Nytt av året er at kursene også kan følges digitalt.

Etter kursdagen er over, er det først mingling, og deretter mottagelse for nye advokater og advokatfest på Rebell. Les mer om advokatfesten under!

Powered by Labrador CMS