Fra torsdag ettermiddag må all kommunikasjon med domstolene foregå uten digitale hjelpemidler.

Klart for runde to: Domstolenes IT-system ute av drift fra torsdag ettermiddag

Systemene er utilgjengelige frem til midnatt søndag 25. april.

Publisert Sist oppdatert

Omleggingen til nye rettskretser er i gang. På forhånd ble det varslet at dette kom til å få konsekvenser for driften av domstolenes IT-systemer.

Rent praktisk vil det si at systemene er ute av drift både for domstolene og eksterne aktører gjennom fire perioder frem til sammenslåingen av tingrettene og jordskifterettene er overstått. Første periode varte fra 9. til 11. april, og første runde med nye rettskretser trådte i kraft 12. april. Dette gjaldt altså nye Trøndelag tingrett og nye Søndre Østfold tingrett.

Andre periode med nedetid starter torsdag 22. april klokken 16:00 og varer frem til midnatt søndag 25. april. Dagen etter slås de resterende tingrettene sammen.

«Dette betyr at Høyesterett, lagmannsrettene, tingrettene, Oslo byfogdembete og jordskifterettene i praksis vil være stengt de dagene IT-systemene er nede. Svært få rettssaker vil bli gjennomført. Domstolene har heller ikke tilgang til e-post. Sentralbordet vil være åpent, men kommunikasjonen mellom domstolene og aktørene via Aktørportalen og Justishub vil ikke fungere», skriver Domstoladministrasjonen på sine nettsider.

Domstolenes IT-systemer kommer også til å være ute av drift fra fredag 28. mai fra kl. 16:00 til og med mandag 31. mai kl. 00:00, og fra torsdag 10. juni fra kl. 16:00 til og med mandag 14. juni kl. 00:00.

Trøndelag jordskifterett og Oslo og Østre Viken jordskifterett trer i kraft 31. mai. Nytt jordskiftesogn for de øvrige jordskifterettene trer i kraft 14. juni.

Powered by Labrador CMS