Landets største domstol Oslo tingrett, blir snart enda større når Oslo byfogdembete blir en del av domstolen.

Disse blir sorenskrivere i de nye sammenslåtte domstolene

Innstillingsrådet for dommere har avgjort hvem som får lede 14 domstoler.

Publisert Sist oppdatert

Innstillingsrådet for dommere har denne uken innstilt sorenskrivere til de nye sammenslåtte domstolene som opprettes fra 1. mai.

I Buskerud tingrett er Liv Synnøve Taraldsrud innstilt som nummer én til embete som sorenskriver, mens Kristin Kjelland-Mørdre er innstilt som nummer to.

I Hordaland tingrett er Håkon Rastum innstilt som nummer én, mens lvar Kristian lversen er innstilt på andreplass og KjetiI Myhrvold som nummer tre.

Innstilt flere steder

I Midtre Hålogaland tingrett er Kåre lngvard Skognes innstilt på førsteplass mens tingrettsdommer lngulf Nordahl og lagdommer Sidsel Sund Olsen er innstilt som nummer to og tre.

I Romerike og Glåmdal tingrett er sorenskriver Odd Magne Gjerde innstilt. Han har som leder av Øvre Romerike tingrett vært en uttalt tilhenger av sammenslåingen av domstolene i sitt distrikt like nord for Oslo.

I Vestre lnnlandet tingrett, som får rettsteder i Fagernes, Gjøvik, Lillehammer og Vågåmo, er sorenskriver lngjerd Thune innstilt som nummer én. Tingrettsdommer lngulf Nordahl følger på andreplass.

I nabodomstolen Østre lnnlandet tingrett innstilles Mari Bø Haugstad som nummer én, mens den samme lngulf Nordahl innstilles som nummer to.

I lndre og Østre Finnmark tingrett (Sis- ja Nuorta-Finnmårkku diggegoddi) står sorenskriver Finn-Arne Schanche Selfors øverst, mens Kåre lngvard Skognes innstilles på andreplass.

- Spennende utfordringer

Oslo tingretts Yngve Svendsen får fortsette i jobben.

I Oslo tingrett er dagens sorenskriver Yngve Svendsen som ventet innstilt til samme jobb i den nye domstolen der også Oslo byfogdembete inngår.

- Det er mange spennende utfordringer som ligger i den nye sammenslåtte domstolen. Det er to velfungerende domstoler med svært dyktige ansatte både dommere og andre og som nå slåes sammen. Å lede den sammenslåtte domstolen, er noe jeg har lyst til, sa Svendsen nylig til Advokatbladet.

I Søndre Østfold tingrett er Ragnhild Borgerud innstilt først, mens lngulf Nordahl nok en gang er innstilt på andreplass.

I Agder tingrett er Robert Versland innstilt som nummer én, mens Anne Gro Aanensen Kleven er innstilt som nummer to. På tredjeplass er Steinar Langholm innstilt.

I Sør-Rogaland tingrett er tingrettsdommer Mariann Asmundsen Svensen innstilt først, mens Steinar Langholm er innstilt på andreplass.

Powered by Labrador CMS