Emilie Dokset arbeider som advokatfullmektig ved Deloittes Oslo-kontor i Bjørvika. Foto: Henrik Skjevestad

Deloitte-fullmektig dømmer cupfinalen i fotball!

I en alder av 26 er Deloittes advokatfullmektig Emilie Rodahl Dokset tatt ut til å dømme sin andre cupfinale i fotball.

- Et bevis på at hardt arbeid på flere arenaer ikke trenger påvirke kvaliteten, sier hun.

Emilie Rodahl Dokset (26) kombinerer advokatfullmektigjobb med rollen som FIFA-dommer i fotball på internasjonalt nivå, og som dommer i den norske Toppserien. I tillegg dømmer hun en del herrekamper på regionnivå. Nå er hun klar for å lede finalekampen mellom LSK Kvinner og Sandviken.

Cupfinalefølelsen har Dokset kjent på før: Allerede i 2014 ble hun historisk da hun som 22-åring ble oppnevnt til å dømme finalen mellom LSK og Trondheims Ørn.

- Å få æren av å dømme den gjeveste kampen på nasjonalt nivå for andre gang var et mål, men jeg var usikker på når jeg kom til å nå det målet. For meg er tildelingen av cupfinalen mer enn en fantastisk fotballopplevelse. Det er også et bevis på at hardt arbeid på flere arenaer ikke trenger å påvirke kvaliteten på arbeidet som legges ned, sier Dokset til Advokatbladet.

Prestisjetungt

Cupfinalen regnes som det mest prestisjefylte oppdraget man kan få i Norge, både på herre- og kvinnesiden. Årets kamp spilles 1. desember klokken 16 inne i Telenor Arena.

For et snaut år siden startet Dokset som advokatfullmektig i Deloittes Legal-avdeling.

- Mitt første år som advokatfullmektig har vært veldig spennende og lærerikt, og arbeidshverdagen har til tider vært uforutsigbar. Jeg har vært avhengig av å holde en god struktur på ukene, slik at jobb og fotballdømming har latt seg kombinere på en god måte, sier hun til Advokatbladet.

Flere likheter

Da Advokatbladet intervjuet den talentfulle dommeren tidligere i år, pekte hun på flere likheter mellom yrket og fotballdømming på øverste nivå.

- Både jus og fotballdømming handler om regelanvendelse, selv om arbeidsforholdene er ganske forskjellige. Som fotballdommer må man ta, og selge avgjørelser, stå for vurderingen, og å sørge for at det ligger en integritet bak, sa Dokset.

Les også: Emilie er advokatfullmektig i Deloitte og FIFA-dommer i fotball: Glad firmaet ser oss som enkeltmennesker

Emilie Dokset (i midten) dømte i fjor kjendiser som Skam-stjernen Thomas Hayes sammen med assistentene (f.v.) Malin Øiseth og Elisabeth Thoresen. Sistnevnte - også hun jurist, er for øvrig også uttatt til cupfinalen! Foto: Privat
Powered by Labrador CMS