Pål Martin Sand døde i dag, den 24. mai.

Advokat og partner Pål Martin Sand (47) er død

Sand gikk bort fredag etter kort tids sykdom.

Publisert Sist oppdatert

«Vi har mistet en kjær venn og god kollega. Pål Martin Sand døde 24. mai på Radiumhospitalet etter kort tids kreftsykdom, bare 47 år gammel. Vi er i sorg over at Pål Martin er gått bort så altfor tidlig», skriver Dæhlin Sand Advokatfirma i en melding fredag.

Med bortgangen har firmaet mistet en trygg, omsorgsfull og snill kollega:

«Vi vil savne fine samtaler, tørrvittige kommentarer og hans varme, åpne og ujålete væremåte. Pål Martin var hel ved. Våre tanker går til Maren, Emil, Jørgen og Sigrid.».

Grunnla Dæhlin Sand

Sand var med på å etablere Dæhlin Sand for om lag åtte år siden, tilbake i mai 2016. Siden kollokviene i studietiden hadde Sand og Magnus Dæhlin tenkt at de én dag skulle lage noe eget.

Våren 2016 bestemte de to seg for å si gjøre nettopp det. Jobbene ble sagt opp, de leide et kontor og etablerte DSA. Sammen hadde de funnet sin nisje: Energi og miljø, eiendomsrett, skjønn og ekspropriasjon, kombinert med kunnskap om lokal- og rikspolitikk, var det de var virkelig gode på.

I dag består firmaet av 15 medarbeidere, akkurat slik grunnleggerne tok sikte på da de startet opp.

Politiker og advokat

Det er en advokat med en meget variert karriere som nå har gått bort. 

Før han startet opp DSA, jobbet han som seniorrådgiver i Olje- og energidepartementet (2014-2016), og som statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet i 2013. Han var dommerfullmektig ved Hedmarken tingrett fra 2012 til 2013. 

Fra tidligere i karrieren hadde han et aktivt liv i politikken.

Fra 2009 til 2012 var han personlig rådgiver for tidligere partisekretær i Arbeiderpartiet, Raymond Johansen. 

Han har også vært rådgiver for lederen i justiskomiteen på Stortinget, Anne Marit Bjørnflaten (2007-2009), og for lederen i finanskomiteen, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (2006-2007). 

I tillegg jobbet han som rådgiver i byutviklingskomiteen ved Oslo Rådhus (2005-2006). Han har også vært medlem av Oslo bystyre, samt fylkessekretær i Arbeidernes Ugdomsfylking (AUF). 

Sand tok en Master of Law (LL.M) fra King’s College London. Han hadde også en mastergrad i rettsvitenskap fra Universitetet i Oslo.

«En standard å leve opp til»

Dæhlin Sand minnes han best slik: 

«Pål Martin var alltid best forberedt, og han hadde en egen evne til å sette seg inn i store og komplekse saker på en måte som gjorde inntrykk på alle rundt ham. Pål Martin fremhevet aldri seg selv, men gjennom hardt arbeid og grundighet satte han en standard som vi andre forsøker å leve opp til», fremgår det videre av meldingen.

Les firmaets melding i sin helhet her. 

Powered by Labrador CMS