Anders Faanes er daglig leder i Advokatfirmaet Codex som nå har inngått et nytt samarbeid.
Anders Faanes er daglig leder i Advokatfirmaet Codex som nå har inngått et nytt samarbeid.

Kirkens Nødhjelp + Codex = Sant

- En avtale som forplikter, sier daglig leder Anders Faanes.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en avtale og et samarbeid vi er svært stolte av. Samtidig er dette noe som forplikter. Tilliten Kirkens Nødhjelp nå viser Codex, skal vi jobbe hardt for å vise oss verdig, sier daglig leder Anders Faanes i Codex Advokat i en pressemelding.

Avtalen er todelt og innebærer at Codex blir Kirkens Nødhjelps hovedleverandør av juridiske tjenester. I tillegg skal de to selskapene samarbeide om å arbeide for en mer bærekraftig utvikling.

I fjor ble Codex FN-godkjent som verdens første klimanøytrale advokatfirma.

Faanes understreker at Kirkens Nødhjelp gjennom årtier har markert seg som en bauta i kampen mot fattigdom og urettferdighet.

Kontraktsbistand

Avtalen strekker seg over fem år, og inneholder også en ramme for pro-bono advokattjenester.

- Mange kan kanskje tenke at det er et rart samarbeid, men hvis man tenker etter er det kanskje ikke så underlig likevel. Vi lever av å sørge for rettferdighet - og det gjør Kirkens nødhjelp også, men på forskjellige arenaer, og med ulike virkemidler, sier Faanes.

Han legger til at Kirkens Nødhjelp er en ledende bistandsaktør, med en stor organisasjon og betydelige ressurser. I tillegg til at de også operer i land med ofte betydelige juridiske utfordringer, som for eksempel korrupsjon.

Codex-advokatenes juridiske arbeid for Kirkens nødhjelp vil dreie seg om arbeidsrettslige problemstillinger, og bistand til kontrakter, og avtaler.

- En del av det Kirkens nødhjelp driver med er det ingen andre norske virksomheter som driver med i Norge. Dette er en spennende utfordring for oss som advokater. Det blir viktig for oss å legge til rette for at avtalene deres er så gode som overhodet mulig, sier Faanes.

Juridiske forpliktelser

Markedssjef Ragnhild Toyomasu i Kirkens Nødhjelp er svært glad for samarbeidet.

– I dette samarbeidet skal vi fremme bærekraftig utvikling, og her blir 1+1 til 3. Sammen får vi til mer. Vi er svært glade for å inngå denne avtalen. Kirkens Nødhjelp har også mange juridiske forpliktelser, og vi er svært glade for å finne en kompetent og grønn partner som kan bistå i dette arbeidet, sier hun i meldingen.

Sammen for skogplanting

Det langsiktige samarbeidet mellom Kirkens Nødhjelp og Codex skal være med å bidra til oppfyllelse av bærekraftsmål 13, verdens felles arbeidsplan for å stoppe klimaendringene. Codex skal blant annet bidra med finansiell støtte til miljørelaterte prosjekter, som planting av skog i Etiopia.

– Kirkens Nødhjelp har i likhet med oss i Codex en markant miljøprofil. Vi bidrar både økonomisk, og som juridisk kompetansebedrift, påpeker Faanes.