Nysigneringen Joakim A. Ulltveit-Moe.

JOBBSKIFTE

Codex Advokat går fra daglig leder til managing partner

Legger om lederstrukturen med Joakim A. Ulltveit-Moe i front.

Publisert Sist oppdatert

- Etter mange år med daglig leder har vi besluttet at vi ønsker å organisere oss med managing partner. Det er med stor glede vi meddeler at Joakim A. Ulltveit-Moe er valgt til denne rollen, sier styreleder John Aage Hvardal i en pressemelding.

Nysigneringen kommer fra stillingen som advokat ved JUM advokatfirma hvor han har jobbet siden 2020. Han startet arbeidskarrieren i Advokatfirmaet Kogstad Lunde & Co i 2002, før han ble partner i skadehåndteringsselskapet Crawford & Company. Senere jobbet han i ti år som partner i Advokatfirmaet Ræder og ett år som konsernadvokat i HELP forsikring.

- Jeg trives godt i skjæringspunktet mellom jus og organisasjon, og opplever at jeg kan tilføre Codex ytterligere profesjonalitet og kommersielt fokus, sier Ulltveit-Moe.

- Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på lederjobben i Codex. Firmaet har dyktige medarbeidere og spennende klienter, og alt ligger til rette for en positiv utvikling for selskapet, sier han.

- En lagbygger

- Joakim har de samme grunnverdiene som oss og deler vår vilje og ambisjon om å bli en stadig sterkere aktør i advokatbransjen. Han er en lagbygger som nå skal bruke all sin tid og alle sine erfaringer hos oss i Codex, sier styreleder Hvardal om deres nyeste tilskudd som fikk møterett for Høyesterett i 2018.

- Vi ser frem til å utvikle firmaet videre under Joakim A. Ulltveit-Moes lederskap og er sikre på at han vil lede selskapet i riktig retning.

Ulltveit-Moe har tidligere jobbet med med forsikrings- og erstatningsrett og fast eiendom og har lang erfaring med tvist og prosess.

– En managing partner forstår yrket og virksomheten bedre

Etter flere år med daglig leder, har advokatfirmaet erfart at det er hensiktsmessig at det er en advokat som også leder selskapet, forteller styrelederen.

– Det gir en annen nærhet mellom advokatene, administrasjonen og ledelsen. Det gir også rom for at managing partner, i hvert fall til en viss grad, kan fortsette sitt virke som advokat, sier han.

Det er flere fordeler ved at øverste leder også er advokat, fortsetter Hvardal.

– Vi tror en managing partner forstår yrket og virksomheten bedre, i tillegg til å lettere sette seg inn i reguleringen av et advokatfirma . Å få inn en managing partner er den siste brikken i en ny organisering og administrasjon. Nå er vi så godt rustet som vi aldri har vært før.

Powered by Labrador CMS