Hedvig Moe og PST-sjef Beate Gangås samarbeider ikke godt, opplyste hun på en pressekonferanse mandag.

Hedvig Moe går fra PST til Thommessen

- Hun bringer inn en meget solid bakgrunn, sier managing partner Sverre Tyrhaug.

Publisert

Mandag ble det kjent at assisterende sjef i PST, Hedvig Moe, slutter i stillingen etter et år, og fra 23.mai begynner i Thommessen.

- Vi er veldig fornøyd med at Hedvig Moe begynner hos Thommessen. Hun bringer en meget solid bakgrunn og mangfoldig erfaring inn til teamet hos oss som vi tror mange klienter vil sette pris på, sier managing partner Sverre Tyrhaug til Advokatbladet.

Hedvig Moe sier til VG at hun har samarbeidsproblemer med PST-sjef Beate Gangås, som overtok som toppsjef den 1. desember 2022 etter Hans Sverre Sjøvold.

Hedvig Moe har jobbet i PST i to og et halvt år, og vært assisterende PST-sjef i ett år. På en pressekonferanse mandag sa hun at hun ikke er blitt bedt om å slutte i stillingen, og at det ikke dreier seg om hvordan hun har utført sine arbeidsoppgaver.

Hedvig Moe var assisterende sjef i Økokrim frem til hun i 2020 begynte i PST som påtaleleder. Ifølge VG søkte hun på stillingen som PST-sjef da den ble ledig etter Sjøvold.

Managing partner Sverre Tyrhaug er fornøyd med å få Hedvig Moe på laget.

- Solid og nytenkende

- Jeg har vært så utrolig heldig å få jobbe med det viktige samfunnsoppdraget som tjenesten håndterer. Nå skal jeg begynne i advokatfirmaet i Thommessen den 23. mai i år. Det er et solid og velrennomert advokatfirma som også er nytenkende, der jeg skal få bruke all min kompetanse i rådgivning av klientene deres, sa Moe på pressekonferansen.

Hun sa videre at hun ønsket å være så åpen som hun kunne være om hvorfor hun skifter jobb.

- Bakgrunnen for timingen har en relasjon til at en ny sjef begynte i desember 2022, og at jeg har overlevert min kompetanse og kunnskap til henne så godt jeg har kunnet. Jeg gikk inn i samarbeidet med Beate Gangås med positivet, og med et ønske om at vi skulle få det godt til. Jeg har jo vært assisterende sjef både i PST og Økokrim, og det er en rolle jeg har trivdes godt med, sa Moe.

- Ikke etablert fellesskap

- Men jeg og Beate har ikke klart å etablere det fellesskapet som jeg mener er viktig for at vi skal kunne klare og lede PST sammen fremover på en optimal måte, fortsatte hun.

Hun understrekte at dette ikke dreier seg om hvordan hun og tidligere PST-sjef Sjøvold håndterte terrorangrepet i Oslo i fjor sommer.

Hedvig Moe

Født i 1974.

Oppvokst i Odda og på Svalbard.

Tok juridikum i 1999.

Vært advokatfullmektig og dommerfullmektig.

Startet i Økokrim som politiadvokat, var assisterende sjef fra 2016 til 2020.

- Jeg er ikke blitt bedt om å gå, det dreier seg om fremtid, ikke fortid, og at vi ikke har et optimalt felleskap på toppen mellom oss to. Det er slikt som av og til hender, både i det offentlige og det private.

Hun la til at hun ikke har hatt et konfliktfylt samarbeid med Gangås, og at hennes avgang ikke på noe vis er dramatisk for rikets sikkerhet.

- Ledelsen i PST er god og trygg, og Beate bringer masse erfaring med seg inn i tjenesten. Vi leverer på et samfunnsoppdrag som kanskje er viktigere enn noensinne, sa hun.

Gangås: - Det står respekt av valget

Til VG sier PST-sjef Beate Gangås at hun takker Moe for innsatsen hun har lagt ned som assisterende sjef for PST, og ønsker henne lykke til videre.

– Jeg tar til etterretning at rollen som assisterende sjef ikke innfridde til forventningene. Det står derfor respekt av valget om å søke seg til nye utfordringer, sier Gangås.

Powered by Labrador CMS