Begge de nyvalgte lederne er godt bevandret i de internasjonale advokatorganisasjonene fra tidligere.

Dette er de nye lederne av IBA og CCBE

- Jeg vil legge særlig vekt på spørsmålet om rettsstat, sier den ferske CCBE-presidenten.

Publisert Sist oppdatert

Da år 2020 ble til 2021, fikk både The International Bar Association (IBA) og Council of Bars and Law societies of Europe (CCBE) nye ledere.

Den zimbabwiske advokaten Sternford Moyo overtar som president for førstnevnte etter brasilianske Horacio Bernardes Neto. Dette er første gang organisasjonen ledes av en afrikansk advokat.

Margarete von Galen og Sternford Moyo.

Moyo er senior partner i advokatfirmaet Scanlen & Holderness, og har tidligere hatt en rekke sentrale verv i IBA. Ny visepresident er den spanske advokaten Almudena Arpón de Mendívil.

Tyske Margarete von Galen er valgt inn som ny leder av CCBE. Hun har vært spesialisert i strafferett siden 1998, og har tidligere ledet advokatforeningen i Berlin, i tillegg til å ha en rekke andre sentrale styreverv i nettopp CCBE.

Irske James MacGuill er organisasjonens nye 1. visepresident, greske Panagiotis Perakis er 2. visepresident, og sveitsiske Pierre-Dominique Schupp er 3. visepresident.

- Blant alle de aktuelle utfordringene i advokatyrket, vil jeg legge særlig vekt på spørsmålet om rettsstat under mitt presidentskap. Advokater er en av rettsstatens pilarer som følge av sin rolle i rettsadministrasjonen og som beskytter av grunnleggende rettigheter, sier von Galen i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS