Lars Kåre Pedersen, daglig leder i advokatfirmaet Bull Årstad.

Bull Årstad: - Vi driver vår advokatvirksomhet videre

Det opplyser advokatfirmaet i en pressemelding. 

Publisert Sist oppdatert

Mer enn 600 millioner kroner kan være tapt i det som omtales som Norges største advokatskandale. Midt i skandalen står advokatfirmaet Bull Årstad - firmaet den avdøde advokaten til dels skal ha bedrevet sin fiktive lånevirksomhet fra. 

Siden nyheten sprakk, har Bull Årstad sendt ut flere pressemeldinger. I går kom en ny. Her bekrefter firmaet at de skal fortsette virksomheten, til tross for en vanskelig tid:

«Vi ivaretar eksisterende og nye kunder og samarbeidspartnere fortløpende. Advokater hos Bull Årstad driver i hovedsak individuelt arbeid. Det gjorde også den tidligere partneren. Han gikk ut av firmaet for et halvt år siden. Hans aktiviteter har ingen påvirkning på de andre advokatenes saker eller kundeforhold», heter det av meldingen.

«Stor forståelse»

I pressemeldingen skriver firmaet videre at det er mange som lurer på hvordan den tidligere partneren kunne drive på med det han gjorde så lenge, uten at det ble oppdaget og stoppet. De har derfor stor forståelse for at det er spørsmål rettet mot mange aktører, deriblant dem selv. 

Brorparten av disse spørsmålene kan firmaet likevel ikke besvare:

«Av hensyn til strenge regler for taushetsplikt som gjelder den avdøde advokatens kundeforhold, undersøkelsene vi selv har igangsatt og den pågående politietterforskningen, er vi avskåret fra å kommentere enkelte påstander og opplysninger i offentligheten», fremgår det av meldingen. 

Firmaet skriver videre at også forvalter for avdødes advokatvirksomhet, samt bostyrer for avdødes dødsbo, har taushetsplikt overfor firmaet, og at det derfor finnes mye informasjon i saken som de ikke har tilgang til. 

Glade for Økokrims involvering

Videre viser Bull Årstad til at de har «gitt Tilsynsrådet alle opplysninger de har bedt om», og henviser til rådets uttalelse til Advokatbladet tidligere denne uken, der direktør Dag Eriksen meddelte at rådet «har et godt samarbeid med advokatforetaket». 

Eriksen påpekte også at saken blir undersøkt nøye, blant annet fordi det er viktig for de øvrige advokatene i firmaet at alle mistanker og spekulasjoner om ulovlige forhold hos dem eventuelt kan avkreftes.

I det videre skriver advokatfirmaet at «de selv tok kontakt med Økokrim». Denne kontakten ble likevel ikke innledet før de selv fikk vite at etaten hadde gått i gang med sin etterforsking, ifølge meldingen.  

Firmaet er samtidig glade for at Økokrim har startet etterforsking: 

«[O]g vi ønsker å ha et godt samarbeid med politiet. I tillegg har vi iverksatt egen undersøkelse ved ekstern advokat som vil samarbeide tett med Økokrim i tiden fremover. Vi er opptatt av at vår egen undersøkelse gjennomføres i samråd med Økokrim for å sikre at vi ikke foretar oss noe som kan ødelegge eller hindre politiets egen etterforskning.».

Her kan du lese hele pressemeldningen.

Powered by Labrador CMS