Thomas Hoff Myhr og June Falk-Larssen ser frem til å kunne ønske yngre advokater i Trøndelag velkommen til sosiale samlinger.

- Klientene etterspør lokal forankring

Allmennpraktiserende advokatfirmaer vil ikke falle fra, men på sikt vil dreiningen mot mer spesialkompetanse blir enda klarere, tror to unge advokater i Trondheim. De motiveres av spennende oppgaver, lyse muligheter og god lønn.

Publisert Sist oppdatert

– For min del gjelder det gjelder det å gi gass nå. Min samboer har avfunnet seg med at det blir mye jobb til tider. Det er viktig å ta vare på klientporteføljen, og å ta en middag ute innimellom også. Jeg trives med et høyt tempo, og å omgås klienter, og er klar over at det tar tid å bygge opp porteføljen, sier Thomas Hoff Myhr (28).

Han er advokat i Advokatfirmaet Kolbjørnsen Cyvin i Trondheim, der han er spesialisert innen forretningsjuridiske spørsmål og entreprise. Han er også leder av Yngre Advokater i Trøndelag krets.

– Våre klienter vil ofte ha advokater med lokal forankring, og anbefaler oss videre til sine kontakter, sier Myhr.

Mange av prosessene firmaet hans er involvert i skjer opp mot med de store advokatfirmaene, som Schjødt, Thommessen og Wikborg Rein. Han ser flere fordeler ved å forhandle med Oslo-advokatene.

– Det er mye lettere å forholde seg til noen som jobber med de samme rettsområdene. Da får vi holdt et godt tempo, og slipper å henge oss opp i mindre detaljer.

June Falk-Larssen og Thomas Hoff Myhr er engasjert i Advokatforeningen Yngre Advokater Trøndelag.

Vil gi gass nå

– Å ha spesialkompetanse innenfor nisjer vil være viktig fremover. I tillegg må man være oppdatert på, og helst ligge i forkant av digitale løsninger, sier Myhr.

Helt siden han var liten har det vært prat om forretningsdrift rundt middagsbordet hjemme.

– Jeg er oppvokst i en familiebedrift, så vi snakket ofte om business og økonomi i oppveksten. Min plan har alltid vært å bli forretningsadvokat.

Familieselskapet er Realinvest, et investeringsselskap som blant annet investerer i eiendom, eiendomsforvaltning, handel, kjøpesenterdrift, hotelldrift og prosjektutvikling.

Gøy å skape resultater

Advokat June Falk-Larssen (31) er nestleder i Yngre Advokater Trøndelag og advokat i Bjerkan Stav Advokatfirma, der det jobber oppimot tretti advokater. Hun arbeider i hovedsak med konkurs, i tillegg til arve-, skifte- og familierett.

– Jeg skal snart få barn nummer to. Heldigvis kan jeg legge opp dagene litt som jeg selv ønsker, særlig når jeg ikke skal i retten. Det handler om å være strukturert, og å få jobben gjort. Hvis man har lyst, får man det til, sier hun.

Både hun og Myhr mener at det er interessante saker, utfordringer og fremtidsutsikter som er de sentrale motivasjonsfaktorene.

– Det er viktig å oppleve at man får betalt for det man legger ned, og ha mulighet til å skape resultatene selv, sier Falk-Larssen.

– Å være med og skape verdier er det jeg synes er gøy, fremfor bare å krangle om forhistorien. Lønn er en motivasjonsfaktor, men mer sentralt er interessante saker og utfordringer tidlig i karrieren. Lønn får en som fortjent, sier Myhr.

– Å balansere jobb og privatliv gjør det enklere å jobbe som advokat i det lange løp, mener Robin Brauti.

Vil ha tid til fritid

Robin Brauti (29) ble partner i en alder av 27 år. Nå jobber han for å få møterett i Høyesterett.

Robin Pedersen Brauti ble i en alder av 28 år omtalt som landets yngste partner i Finansavisen. Han er ekspert på erstatning, personskader og forsikringsrett i Advokatfirmaet Nidaros.

– Selvfølgelig er det veldig hyggelig å bli trukket frem i en slik sammenheng, men det er ikke noe jeg tenker mye over til daglig, sier Brauti.

Han stortrives i jobben, og mener det er nøkkelen til suksess i ung alder.

– Jeg fattet tidlig interesse for dette fagområdet på studiet. Det handler om å kunne jussen man jobber med ut i fingerspissene. Da slipper man å bruke mye tid på å lære masse nytt hver gang. Jeg bruker nok mindre tid på ti nye personskadesaker enn jeg ville brukt på én skatterettsak, sier Brauti.

Selv om han ble partner i ung alder, har han fremdeles klare mål på karrierestigen.

– Jeg jobber for å få møterett i Høyesterett. Å ha en sak der var en veldig artig erfaring, selv om det var tøft da det sto på.

Det siste året er Brauti blitt mer bevisst på å balansere jobb og fritid.

– I de første fire årene mine som advokat var jeg opptatt av å arbeide så mye som mulig, og det var veldig artig. Men i det siste er jeg blitt mer opptatt av å få tid til fritidsaktiviteter også.

Deler erfaringer

Selv liker Brauti, som tidligere var aktiv alpinist på toppnivå, å gå på langrenn, toppturer og å spille golf.

– Jeg kan sitte og tenke på en sak, finne frem til jussen på Lovdata, fordi det er noe jeg virkelig har lyst å finne ut av – ikke fordi jeg føler jeg må jobbe, påpeker Brauti.

Han råder unge advokater til å prioritere faglige og sosiale samlinger.

– Yngre Advokater i Trøndelag har et samarbeid med domstolen der vi får møte dommerne i en annen setting. Når man har møtt dem før, blir det mye mindre skummelt å skulle treffe dem i retten senere, sier Brauti.

Powered by Labrador CMS