Morten Kinander er fagansvarlig ved Handelshøyskolen BIs Insitutt for rettsvitenskap og styring.

Disse vil tilby master i juss fra og med neste høst

Handelshøyskolen BI er i gang med rekrutteringen av forelesere til sitt planlagte nye profesjonsstudium i juss. Også minst to andre universiteter satser på å kunne ønske velkommen masterstudenter i juss fra og med neste høst.

Publisert

Etter at gradsforskriften nylig ble opphevet åpnes nå muligheten opp for at flere universiteter kan utdanne jurister.

Universitetene i Stavanger og Agder bekrefter overfor Khrono at de nå gjør klar søknad til Nokut om å tilby en juss-master fra og med høsten 2022.

- Vi vil med veldig stor sannsynlighet kunne tilby både profesjonsstudiet i psykologi og master i rettsvitenskap fra høsten 2022, bekrefter prorektor for utdanning ved Universitetet i Stavanger (UiS), Astrid Birgitte Eggen overfor nettstedet.

Vil involvere advokatbransjen

Tidligere i sommer opplyste Morten Kinander, leder for Institutt for rettsvitenskap og styring ved Handelshøyskolen BI til Advokatbladet at de vil søke om samme godkjennelse, og dermed kunne utdanne forretningsadvokater.

Nå bekrefter Kinander at de er godt i gang med planleggingen av studiet.

- Som et prinsipielt utgangspunkt ønsker vi i stor grad å involvere advokatbransjen i studiet, ettersom vi er av den oppfatning at dette er et praktisk fag som krever en dyp forståelse for utfordringene næringslivet møter, sier Kinander til Advokatbladet.

- Vi er i gang med rekruttering, men har ikke satt opp timeplanen helt ennå. Vi kommer ikke nødvendigvis til å rekruttere til oss advokater i faste stillinger, men heller som faste bidragsytere.

Etter planen skal også BIs nye masterstudium starte opp høsten 2022, mens et nytt bachelorstudium vil bli etablert relativt raskt etter det, forklarer Kinander.

- Kompetansemessig er vi godt dekket, men vi må likevel tilknytte oss ganske mange flere forelesere, ettersom det vil bli mange flere studenter og kurs, sier Kinander som pr. nå ikke kan tallfeste hvor mange det vil bli snakk om.

- Sterkt behov

Skolen tilbyr allerede i dag en master i forretningsjus og økonomi, et studium de startet opp høsten 2019.

Flere av landets største advokatfirmaer, deriblant Wikborg Rein, Thommessen og Wiersholm er alle positive til at det blir flere fullverdige jussutdanninger.

Styreleder Geir Sviggum i Wikborg Rein sier i et intervju med Kapital at det ikke har noe å si hvor man er utdannet, så lenge man har potensial til å bli dyktig i jobben.

- Vi vil til enhver tid ha døren åpen for de vi tror kan bli Norges fremste forretningsadvokater, og vi kommer ikke til å avgrense mot noen jusutdannelse så lenge den tilfredsstiller de relevante offentlige kravene, sier Sviggum til Kapital.

Powered by Labrador CMS