Jon Oppedal Vale, Tore Holtan, Marianne Kartum og Kjell Sagen Berg.
Jon Oppedal Vale, Tore Holtan, Marianne Kartum og Kjell Sagen Berg.

Fire tidligere Simonsen Vogt Wiig-partnere starter nytt firma i Trondheim

Advokatfirmaet Lag satser på spesialisering og samarbeid.

Publisert Sist oppdatert

Det ferske advokatfirmaet Lag har akkurat fullført sin andre arbeidsuke etter oppstart 1. mai.

De fire tidligere Simonsen Vog Wiig-partnerne Jon Oppedal Vale, Kjell Sagen Berg, Marianne Kartum og Tore Holtan ønsker å jobbe mer spesialisert med sine utvalgte fagområder. Det er nettopp det som er grunntanken bak Lag – å rendyrke et nisjekonsept i hjertet av Trondheim.

– Samtidig er det viktig for oss å ha en lokal forankring. Vi skal ikke ha noen nasjonal overbygning. I tillegg til kun å jobbe med utvalgte områder, er den andre hovedtanken at vi ønsker å jobbe mer i team – eller på lag, om du vil, sier partner Marianne Kartum.

Bærekraftig balanse

Firmaet skal kretse rundt tre disipliner i hovedsak; bygg og entreprise, arbeidsrett og compliance, og selskapsrett og transaksjoner, så vel som prosedyre og tvisteløsning.

– Vårt mål er ikke å bli størst. Vi skal være best på våre områder, og rekruttere de vi trenger for å holde gode leveranser oppe, sier Kartum.

– Vi er opptatt av å ha en bærekraftig sammensetning blant de ansatte, og etterstreber jevn kjønnsbalanse. Fra 1. juli kommer vi til å være ni advokater her, og kvinner i alle stillingskategorier.

Kartum legger ikke skjul på at oppstart av et ferskt selskap er en fargerik kontrast til det veletablerte arbeidslivet i Simonsen Vogt Wiig. Selv jobbet hun der i tjue år.

– Vi har tatt med oss noen gode rutiner, samtidig som vi har mulighet til å tenke litt nytt. Eksempelvis trakk vi lodd da vi skulle fordele kontorer.

– Skal ha plass til flere hoder og karrierebygging

Selve firmanavnet, Lag, spiller på flere ulike betydninger.

– Først og fremst er det et gammelt norsk begrep for «lov». Samtidig handler det om å jobbe i lag, om å heie på hverandre. Å opptre som et lag. Vi mener også at jussen består av lag på lag. Det er mange måter å gripe begrepet an, sier Kartum.

– Vi har lyst til å lage et selskap som ikke bare skal identifiseres med oss fire partnerne, men heller hele den gjengen som til enhver tid arbeider her. Vi skal ha plass til å ta opp nye hoder, og det skal være mulighet til å være her over tid og bygge karriere.

Powered by Labrador CMS